orepić ministar policije karamarko

Gostujući u srijedu navečer u emisiji Otvoreno na HTV -u, ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić potvrdio je da je Vlado Dominić i dalje glavni ravnatelj policije te da normalno radi svoj posao.

Na konstataciju voditelja emisije Domagoja Novokmeta kako je dio javnosti i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko očekivao da će Dominić u srijedu biti smijenjen, Orepić je uz smiješak odgovorio da su svi procesi promjene ljudi u Ministarstvu unutarnjih poslova posljedica reorganizacije ili posljedica eventualnih propusta.

“Ministarstvo unutarnjih poslova ima jasnu zadaću i jasnu odgovornost. Ministar odgovara premijeru, a ja sam ministar”, izjavio je Orepić.

Na dodatno pitanje voditelja kazao je da se dovršava ‘proces detekcije stanja u prostoru’ i najavio sastanak stručnog tima sljedećeg tjedna nakon čega će se krenuti u reorganizaciju ministarstva.

“Znači, sve ove promjene kadrovske što su se dogodile i što će se događati su u tom kontekstu. znači, ne dolaze u obzir nikakvi pritisci”, kazao je Orepić.

Na Novokmetovo pitanje da prokomentira Karamarkovu izjavu da Dominić odlazi, Orepić se ponovno nasmiješio i zaključio: “Ja sam ministar unutarnjih poslova.”

Izvor: Sloboda.hr/HRT/Jutarnji