vlaho orepić ante gotovina

Vlaho Orepić, ministar MUP-a pohvalio se na Facebooku da se jučer našao s prijateljem Antom Gotovinom i “oživio sjećanja na Zborno područje Split”.

“Upravo to vrijeme ponosa traži od nas odgovornost prema oslobođenoj domovini. Susret sa Antom me podsjetio na životne kalvarije koje su moji prijatelji i suborci prolazili zbog kojekakvih konstrukcija i nedostatka hrabrosti bivših vlasti da se suprotstave i inzistiraju na istini. Baš zato, bez obzira na sve primitivne pokušaje političke destrukcije MUP-a i diskreditacije mene osobno – još ću jače i gorljivije raditi svjestan preuzete odgovornosti. U tome mi je veliku moralnu snagu pružila Antina prijateljska potpora, na kojoj mu od srca zahvaljujem!”, napisao je Orepić.

Podsjetimo, posljednjih dana u javnosti se vodi žestoka polemika između Orepića i Tomislava Karamarka, potpredsjednika Vlade, oko Vlade Dominića, glavnog ravnatelja policije kojeg Karamarko uporno želi smijeniti.

Kako se to još nije dogodilo najednom su se u javnosti pojavile informacije da je Orepić kao suvenir iz ratnih dana kod sebe zadržao dio topničkih dnevnika koje je Haški sud traži kao dokaz u suđenju hrvatskim generalima, između ostalih i Gotovini.

Orepić je to tada nazvao ‘nekompetentnim i primitivnim pokušajem političkog obračuna, destrukcije Ministarstva unutarnjih poslova i diskreditacije njega kao ministra’.

Susretom s Gotovinom i objavom posta na Facebooku Orepić kao da je želio poručiti da nikakva podmetanja ne mogu narušiti njegov odnos s Gotovinom.

Izvor: Sloboda.hr/tportal