radimir čačić zatvor izlazi

Povjerenstvo za privremeni otpust iz zatvora prihvatilo je zahtjev bivšeg prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića, koji je sredinom svibnja tražio da ga se pusti s izdržavanja kazne na koju je osuđen zbog izazivanja prometne nesreće u Mađarskoj 2010. Čačić će na slobodu izaći u petak.

Njegov odvjetnik Čedo Prodanović uoči sjednice Povjerenstva izjavio je kako rezultat mora biti pozitivan te da bi drugačija odluka značila kršenje prava njegova klijenta. Naime, Čačić je sukladno odluci mađarskog suda, trebao na slobodu biti pušten prije mjesec dana, dodao je Prodanović.

Klikni LIKE ako smatraš da je Čačić dobio premalu kaznu!

Bivši prvi potpredsjednik Vlade kaznu za prometnu nesreću s dvoje poginulih u Mađarskoj počeo je služiti lani 17. lipnja, nakon što mu je Vrhovni sud odbio žalbu na presudu zagrebačkog Županijskog suda, koji ga je osudio na 22 mjeseca zatvora, u skladu s presudom suda u Mađarskoj.

No, Čačićeva obrana smatra da je pritom došlo do pogrešnog pravnog tumačenja jer je, prema mađarskoj presudi, Čačić nakon polovice kazne trebao biti pušten na slobodu, dok se hrvatski sud vodi domaćim zakonom koji propisuje da za otpust nakon 11 mjeseci mora podnijeti posebnu molbu.

>>> Radimir Čačić jednoglasno izbačen iz HNS-a! Raskol u HNS-u?

Izvor: HRT