mobitel prosluškuje prisluškivanje

Od klasičnog dogovora za ručak, ogovaranja društva, do odavanja malih tajni… Na mobitel svašta izgovorimo. Netko možda prati i bilježi vaše razgovore. Iako vjerojatno niste član nekog tajnog društva ili tajne službe, pa vam je nebitno sluša li vas tko, možda ipak nije ugodno da potpuno neznanac zna vaše navike. Postoje znaci koji otkrivaju prisluškuje li netko vaš mobitel.

Prvi znak je brza potrošnja baterije. Baterija u mobilnim telefonima koje se prisluškuje se brzo troši jer programi za prisluškivanje crpe njenu snagu i kada se uređaj ne koristi.

Drugi znak je da vam se mobitel sporo gasi. Dakle želite izgasiti mobitel, no on štrajka…

Razlog tomu može biti vrijeme potrebno kako bi se svi programi za prisluškivanje ugasili.

Treći razlog i znak zbog kojeg možete posumnjati u prisluškivanje je šum tijekom razgovora, ili nekakvo čudno zujanje. Mnogi vjeruju kad im se to dogodi da je u pitanju samo smetnja u komunikacijskom kanalu, no ne budite naivni, današnja tehnologija toliko je napredna da komuniciramo gotovo bez šuma i s astronautima iz Svemira.

Četvrti znak je distorzija glasa. Ako s druge strane veze začujete vašeg prijatelja koji kao da se robotizirao, možda vas prisluškuju…

Peti znak. Svjetlo na mobitelu vam se upali bez razloga. Ne budite previše paranoični, neki se mobiteli pale kad im se smanji snaga baterije.

Izvor: Dnevno.hr