bura

Olujna bura otežava promet, a zbog prevrnutog teretnog vozila za sav promet zatvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Vrpolje i Šibenik u smjeru Zagreba te je obilazak starom cestom preko Vrpolja.

Zbog olujne bure za sav promet su zatvorene autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i Paški most, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 7 sati.

U prekidu trajektne i katamaranske linije

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica te Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog i brzoj cesti Draga-Šmrika (A7) promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina). U prekidu su trajektne linije Sumartin-Makarska, Sućuraj-Drvenik i Šibenik – Kaprije – Žirje. U prekidu su katamaranske linije Korčula-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split i Novalja-Rab-Rijeka.

I dalje orkanska bura

U zapadnim predjelima unutrašnjosti te na sjevernom i srednjem Jadranu danas se očekuje djelomice ili pretežno sunčano. U ostalim krajevima u početku većinom oblačno još ponegdje uz kišu, osobito u Slavoniji, ali se i tamo tijekom dana očekuje djelomično razvedravanje.

Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu jaka do olujna bura i tramontana, mjestimice u prvom dijelu dana podno Velebita i u Dalmaciji s orkanskim udarima.
Najviša dnevna temperatura zraka od 9 do 14, a na Jadranu između 15 i 18 stupnjeva Celzijevih, prognozira za subotu Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). (Hina)