zoran brlenić banka ovrha

Iako deložacija obitelji Brlenić iz Gornjeg Kneginca zbog ovrhe Banke Kovanica nad obiteljskom kućom u srpnju nije uspjela, banka mu uz pomoć varaždinskog Centra za socijalnu skrb sada navodno prijeti oduzimanjem djece.

Tu je informaciju na svojem Facebook profilu jutros objavila, naime, udruga Živi zid čiji su članovi u srpnju uspjeli spriječiti ulazak policije i sudskog ovršitelja u kuću.

“Zoran Brlenić, bivši nogometaš Varteksa, upravo nam je javio da su mu iz Centra za socijalnu skrb u Varaždinu prijetili oduzimanjem djece ako mirno ne preda svoj dom Banci Kovanici. Imamo zapisnik s tog razgovora i objavit ćemo imena osoba koje su mu prijetile. Ovom prilikom javno pitamo Banku Kovanicu koliko nisko može pasti kako bi provela svoj zločinački naum i najavljujemo joj maksimalan otpor. Također, molimo medije da puste tu priču u javnost jer se radi o opasnom presedanu budući se prvi put susrećemo s takvim prijetnjama djelatnika CZSS-a”, stoji na njihovom Facebook profilu.

S druge stane, Siniša Česi, ravnatelj varaždinskog Centra za socijalnu skrb poručuje da ih je Brlenić krivo shvatio.

“Kada idu postupci ovrhe, sud nas redovito obavještava o tome. Naime, ako su u pitanju malodobna djeca mi smo obitelji dužni ponuditi njihovo zbrinjavanje i smještaj ako ostanu bez obiteljske kuće. Nema govora o nikakvom oduzimanju djece već im isključivo nudimo pomoć koju oni mogu ili ne moraju prihvatiti”, kaže Česi.

Iz Banke Kovanica ističu pak da nemaju nikakava saznanja o prijetnjama Centra za socijalnu skrb te izražava duboko žaljenje ukoliko su točni navodi g. Brlenića o namjeri Centra za socijalnu skrb da mu oduzme djecu u slučaju deložacije.

“U cilju da se jasno iskažu namjere i dosadašnje postupanje Banke u cilju pronalaska mirnog rješenja, Banka je uputila dopis g. Brleniću 21.11.2014. godine čiji preslik vam možemo dostaviti jedino uz  izričitu prethodnu pisanu suglasnost g. Zorana Brlenića. Želimo naglasiti kako smo u posljednje tri godine, od kad smo vlasnici predmetne nekretnine, pokušali u više navrata na zajedničkim sastancima (zadnji održani sastanci su bili dana 30.09.2014. i 21.10.2014. godine) mirnim putem riješiti postojeći problem vezano za preuzetu nekretninu i preostali dug po kreditu, dok je g. Brlenić nebrojeno puta obećao da će otkupiti predmetnu nekretninu i podmiriti ostatak dugovanja ali od dana kada je nekretnina dosuđena Banci pa do današnjeg dana nije izvršeno nikakvo plaćanje niti je postojala želja g. Brlenića da se problem riješi mirnim putem. G. Brlenić se nalazi u protuzakonitom i nedopoštenom posjedu nekretnine već dugo vremena, ali nije nikad ponudio garanciju za otkup nekretnine i za podmirenje preostalog duga po kreditu te je posljednji prijedlog dužnika od 12.11.2014. bio posve nejasan i neadekvatan tako da banka nije imala druge opcije nego ne prihvatiti ga”, poručili su iz Banke Kovanica.

Podsjetimo, varaždinski Općinski sud je krajem lipnja donio zaključak o ovrsi nad kućom, dvorištem i oranicom Brlenićevih budući da ih supružnici Zoran i Snježana nisu dragovoljno predali Banci Kovanica. Banka je kuću inače kupila na sudskoj dražbi za 300.000 kuna kao ovrhovoditelj.

“,Kredit sam uzeo 2004. godine i dosad sam otplatio 186.000 kuna. Nakon toga oboljela mi je žena, a ja sam dobio otkaz i kredit dalje nisam mogao vraćati. S bankom sam pokušao dogovoriti razne mogućnosti, ali nisu imali sluha te su pokrenuli ovrhu i sada me žele deložirati”, izjavio je tada Brlenić novinarima.

Inače, novi termin deložacije zakazan je za 13. siječnja.

Izvor: varazdinske-vijesti.hr
Foto: Večernji list