milanka opačić obiteljski zakon babe sanja Sarnavka

Obiteljski zakon Milanke Opačić pravi je primjer (ne)sposobnosti SDP-ove vlade. Kada taj “zakon” počnu napadati čak i radkalne feministkinje, onda znamo koliko je sati.

Otvaranjem javne rasprave o nacrtu novog Obiteljskog zakona, koji bi trebao zamijeniti zakon suspendiran od strane Ustavnog suda, ministrica Milanka Opačić pokazala je svu svoju ignoranciju, bahatost, nasilnost i samovolju – ocijenili su podnositelji ustavnih tužbi protiv Obiteljskog zakona. Novi je nacrt zakona gotovo identičan suspendiranom, sadrži tek manje tehničke izmjene, a ministrica poručuje kako ga predlaže da bi popunila prazninu nastalu odlukom Ustavnog suda i izašla ususret potrebama hrvatskih građana, piše Novi list.

“U ovoj državi više se ničemu ne trebamo čuditi. Nasilje u svim oblicima naša je svakodnevica, a kada ga provode oni koji bi državu trebali urediti i voditi sukladno postojećim zakonima i uredbama, možemo reći da nam je svima dopušteno činiti što nas je volja”, prokomentirala je ministričin potez Sanja Sarnavka, predsjednica Udruge B.a.B.e.

Novi je zakon na javnoj raspravi do 19. veljače, a ministrica Opačić, tvrde izvori Novog lista, očekuje da će biti donesen vrlo brzo, do početka travnja. Donošenje novog obiteljskog zakona, ističe, nije izraz nikakve samovolje, već namjere da se popuni zrakoprazni prostor nastao suspenzijom Obiteljskog zakona iz 2014., koji je doveo u pitanje prava građana.

“Pogledali smo sve ustavne tužbe, neke smo stvari pojasnili, doradili, ali nema suštinske promjene. Smatramo da instituti koje smo uveli trebaju ostati, da u njima nema ništa protuustavno”, poručuje Opačić.