grcic

Informativno-obrazovnu manifestaciju ‘Tjedan EU fondova’, koja se održava u Zagrebu do 14. veljače, otvorio je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU-a Branko Grčić.

“Neki uporno sumnjaju u rezultate ove Vlade, ali jamčim da niti jedan euro neće ostati neiskorišten”, poručio je na otvaranju ministar Grčić.

“Ulaganja u inovacije, istraživanje i tehnološki razvoj hrvatsko gospodarstvo trebaju učiniti uspješnijim i konkurentnijim, a u tome bi veliku ulogu trebali imati EU fondovi”, rekao je tom prilikom ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

“Moramo promijeniti praksu da najveći udio za inovacije odlazi na plaće istraživača u znanstvenim institucijama, a veći udio u ulaganju u inovacije mora preuzeti poslovni sektor”, dodao je.

‘Tjedan EU fondova’ održava se u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a i drugih institucija uključenih u sustav upravljanja i kontrole iskorištavanja sredstava EU-a te Hrvatske gospodarske komore i veleposlanstava pojedinih zemalja članica EU-a.

Tijekom petodnevne manifestacije predstavit će se prioriteti ulaganja RH u financijskom razdoblju od 2014. do 2020. te razmijeniti iskustva i prikazati primjeri dobre prakse zemalja članica EU-a na području inovacija, energetske učinkovitosti, vodnoga gospodarstva, prometnih investicija, urbanog te ruralnog razvoja.

Izvor: HRT
Foto: mrrfeu.hr