sloboda-ss1

Poštovani čitatelji!

Početkom srpnja 2014. na naš portal izvršen je blaži hakerski napad. Iako napad vizualno nije puno oštetio stranicu, šteta je ostavljena u kodu stranice. Nedugo nakon napada, Sloboda.hr se našla na crnoj listi malicioznih stranica (stranica podložnima virusima), te je s time automatski bila blokirana i na mnogim društvenim mrežama.

Najveća šteta koja je napravljena bila je blokada na društvenoj mreži Facebook gdje je čitava domena sloboda.hr bila blokirana, a naša Facebook stranica izbrisana. Tako nam je bilo onemogućeno širiti vijesti preko Facebooka, što je do tada bio izvor oko 90% našeg čitateljstva.

Nakon toga administratori Slobode.hr su se primili posla i naporno radili na obnavljanju stranice. Nakon izvjesnog vremena stranica je popravljena i maknuta s crne liste malicioznih stranica. Završna faza obnove rada našeg portala bilo je micanje blokade na Facebooku što se dogodilo danas 18. kolovoza.

Kako na našem portalu radi manja studentska skupina volontera koji u isto vrijeme obavljaju posao novinara i administratora portala, s obzirom na posao obnove stranice, rad portala bio je stopiran u proteklih par tjedana. Zbog toga se ispričavamo, no nadamo se Vašem razumijevanju.

Portal od danas ponovno počinje s radom. Čitajte nas i dalje!

S poštovanjem,

Uredništvo portala Sloboda.hr