terorizam amerika

Prije američke invazije 2003., znate li koliko je napada samoubojica bilo u Iraku? Niti jedan.

Rat protiv terorizma nastavlja se bez kraja na vidiku, plasirajući milijarde dolara u vojno-industrijski kompleks i dajući ogromne ovlasti domaćim i nadzornim federalnim agencijama. Neodređen i nevidljivi terorist je najveći bauk u povijesti čovječanstva, stvoren od strane profitera smrti i uništenja. Doista je stvoren, kao što je pokazao izvještaj Ben Swanna koji pokazuje da je terorizam na Bliskom istoku bio gotovo nepostojeći prije američkoga rata protiv terorizma.

Ove zapanjujuće brojke potiču na pitanje kako netko može opravdati nastavak takve neuspjele strategije.

“Prema izvještajima iz naše vlastite američke vlade SAD-a, izvješća o smrti od terorizma na Bliskom istoku između 2002. i 2014. godine porasli su za 4.500 posto. No, idemo malo dublje. Uzmimo za primjer samo zemlju Irak. Prije američke invazije 2003., znate li koliko je napada samoubojica bilo u Iraku? Niti jedan. U povijesti ove zemlje, do tada nikada nije bio niti jedan teroristički napad samoubojica. No, od američke invazije na Irak 2003. godine, dogodilo ih se 1.892. A što je s Afganistanom? Samo prošle godine pobunjenici su ubili 2,643 civila što je najveći broj otkada je UN počeo voditi evidenciju. Kako je u Pakistanu? 14 godina prije 11. rujna 2001. godine postojao je jedan napad samoubojica na pakistanske tlu. U 14 godina od tada, bilo je 486 samoubilačkih napada. Isto vrijedi i za proteklih 14 godina u Somaliji (88), Jemenu (85), Libiji (29), Nigeriji (91) i Siriji (165).”

U nedostatku logičnog opravdanja za kampanju smrti i uništenja poznatoj kao ‘rat protiv terorizma’, što bi spriječilo da on traje vječno? SAD i druge zemlje su se obvezale proširiti korištenje bomba i metaka kako se ISIL sve više širi. Odgovor možda leži u 6.000.000.000.000 dolara $ koji su potrošeni na ratove u Iraku i Afganistanu, potičući ratno gospodarstvo u Americi kroz industriju smrti i nadzora. ‘Da bi dobili perspektivu u sve to, to znači da smo potrošili 75 000 $ po američkom kućanstvu, a većina je tog novca posuđena.’ Da se nahrani, vojno-industrijska zvijer pobila je 7000 vojnika, a više tisuća je ozlijeđeno, dok 22 američka veterana svakoga dana počine samoubojstvo. Vlada i mainstream mediji majstori su u Hegelovoj dijalektici – stvaranja problema, zaustaviti reakcije, i pružiti rješenje. Potičući bijes usmjeren na nebulozni bauk koji im omogućuje beskrajni rat. Dok većina mainstream mediji rado nose transparent rata kroz dezinformacije, Ben Swann dokazuje da se ‘rat protiv terorizma’ zapravo prijevara koja potiče još više terorizma. Swann je izvješće dolazi za petama druge razorne analize Instituta za ekonomiju i mir. Otkrili su da je ‘broj ljudi ubijenih u svijetu od terorističkih akata povećan sa 3329 u 2000. na 32,658 u 2014.” Terorizam smrti je skočio za 80 % u 2014. godini, najveći porast od 2000. godine i više nego je narod ikad doživio. Većina od njih su, naravno, na Bliskom istoku, gdje SAD i njezini saveznici koncentriraju svoj rat protiv terorizma. Irak, Afganistan, Pakistan, Sirija, zajedno s Nigerijom, iznosio je 78 % rata protiv terorizma u 2014. godini. Sumorni izvještaj Bena Swanna je ohrabrujući znak da možemo dosegnuti vrhunac u razotkrivanju tragičnog i lažnog rata protiv terorizma. Kroz širenje informacija možemo skupiti dovoljno snage i slomiti stisak propagande i beskonačnog rata.

Izvor: Dnevno.hr