antun babić oliver frljić kukasti križ rijeka

Od kako je Kolinda Grabar – Kitarović pobijedila Ivu Josipovića na predsjedničkim izborima u siječnju ove godine, u Hrvatskoj i u protuhrvatskim raspoloženim krugovima u Europi, a posebno u našem okruženju, zazvonila su zvona za uzbunu.  Tako nešto nije bilo planirano, a nije postojao ni plan B. Za sve je odgovoran tvrdoglavi i samoljubivi Zoran Milanović, koji u Hrvatskoj nije bio spreman dijeliti vlast s Ivom  Josipovićem. Plan je bio da Ivo Josipović dobije drugi mandat i uz pomoć SDP-a i regionalni stranaka promijeni Ustav Republike Hrvatske. Novi bi Ustav otvorio vrata legalnom udruživanju Hrvatske s drugim državama u okruženju i vjerojatno dao veće ovlasti predsjedniku države, koji bi onda poduzeo sve što je u njegovoj moći da i SDP dobije drugi mandat. Dakle, cilj je bio spriječiti povratak HDZ-a na vlast i onemogućiti toliko potrebnu dekomunizaciju Hrvatske, bez koje neće biti ni pomirenja u hrvatskom društvu niti gospodarskog oporavka Hrvatske.

U tom smjeru u zadnjih šest mjeseci, uz pomoć vanjskih savjetnika, ali i što je još opasnije, obaviještajnih službi drugih država i pete kolone, u Hrvatskoj se stvaraju razne afere i incidenti, s teškim posljedicama za unutarnju stabilnost hrvatskog društva i vanjski ugled Republike Hrvatske. Naravno, one imaju samo jednu zadaću – zaustaviti sada već nezaustavljive, i nužno potrebne, duboke političke i društvene promjene u Hrvatskoj. Te za Hrvatsku, i opstanak hrvatske države, posebno važne promjene u ovom trenutku može, a nadamo se i da hoće, provesti jedino HDZ, ako pobijedi na dolazećim parlamentarnim izborima, pa ga stoga treba na svaki način onemogućiti. Iskreno se nadamo da su sadašnje vođe HDZ-a naučile lekciju da ih glasači neće dugo tolerirati ako barem ne pokušaju provesti ono što su obećavali u oporbi. Kao i uvijek od konca Drugog svjetskog rata, neprijatelji hrvatske države koriste iste laži i istu propagandu: «Hrvati, koji vjeruju u domoljublje i tradiciju, te koji su spremni braniti svoj hrvatski dom i stvarati uvjete za bolji život u svojoj državi, ne smiju imati svoju vlastitu državu, jer su u toj državi ugrožena prava manjina, a posebno prava Srba u Hrvatskoj». Dakle, ništa novoga.

Na djelu je žestoka borba između onih koji žele spasiti hrvatsku državu i pete kolone koja ju želi srušiti.

U zadnjih nekoliko mjeseci na političkoj pozornici u Hrvatskoj vodi se velika borba, na svim područjima, između hrvatskih domoljubnih snaga koje žele spasiti samostalnu hrvatsku državu, izborenu u Domovinskom ratu, i pete kolone, u koju možemo uključiti sve neokumuniste, neojugoslavene, udbaše i velikosrbe u Hrvatskoj, koji pak svim silama nastoje kompromitirati i srušiti hrvatsku državu. Peta kolona, kojoj veliku pomoć pruža Beograd i neki Hrvatskoj povijesno neskloni europski centri moći, u svojim nastojanjima da zaustavi svoj konačni politički poraz u Hrvatskoj jednostavno ne bira sredstva, niti vodi brigu je li nešto istina ili laž.

Nakon nanošenja velike štete ugledu Hrvatske u svijetu, podmetanjem kukastog križa na Poljudu, peta kolona u zadnjih nekoliko tjedana pokušava, što otvorenim napadima, što sofisticiranim porukama o prestanku rata, o miru i uvažavanju osjećajamalobrojnih kolateralnih civilnih žrtava među srpskim stanovništvom u Hrvatskoj, osporiti pravo hrvatskom narodu da slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti tj. Oluju u kojoj su u kolovozu 1995. godine oslobođena okupirana hrvatska područja. Međutim nije samo u pitanju osporavanje na pravo proslave, koja nije niti malo drugačija od proslava kakve imaju brojne druge demokratske zemlje u svijetu, nego i omalovažavanju veličanstvene pobjede Hrvatske vojske nad srpskim pobunjenicima i okupatorima hrvatskih područja.

Oliver Frljić jednako Gavrilo Princip

Produžena ruka Srbije u Hrvatskoj, Milorad Pupovac i Vesna Teršelić iz Documente, osoba koja ne trepne okom kad iznosi laži i izvrće činjenice, došli su prošli petak u Rijeku kako bi dali javnu potporu planiranom igrokazu, kojeg je Slobodna Dalmacija nazvala «Kontra Oluja», intendantu HNK u Rijeci, Oliveru Frljiću. Premda je Frljić u ovom svemu tek periferna osoba, radi se o provokatoru, koji bi svojim političkim provokacijama i vrijeđanju hrvatskog naroda, mogao unutar Hrvatske  izazvati posljedice slične onima koje je atentatom na austrijskog prestolonasljednika Franza Ferdinanda u Sarajevu 1914. godine izazvao srpski terorist Gavrilo Princip, iz kojeg je stajala tajna srpska teroristička organizacija Crna ruka. Nisu to samo prazne i neutemeljene priče. Osim toga, radi se o pokušajima provokacije i izazivanja građanskog sukoba u Hrvatskoj, koji bi mogao dati i povod Zoranu Milanoviću da uvede izvanredno stanje, kao bi uveo mir u državi. Naravno, to bi dovelo i do odgađanja parlamentarnih izbora, što bi Milanoviću jako odgovaralo.

Vrlo je znakovito da se ove godine u blaćenju Oluje posebno angažirao Milorad Pupovac, koji je prije samo nekoliko tjedana doveo u Hrvatsku srbijanskog ministra Aleksandra Vulina da bi ovaj mogao usred Hrvatske izvrijeđati i lažno optužiti blaženog kardinala Alojzija Stepinca. Vulin je u Srbiji poznat kao ministar za gnjusne napade na Hrvatsku. Puniša Račić, crnogorsko-srpski četnik, u Beogradu je 1928. izvršio atentat i smrtno ranio hrvatskog vođu Stjepana Radića i nekoliko drugih članova HSS-a. Vulin je, uz pomoć Milorada Pupovca, nedavno izvršio verbalni atentat na Hrvatsku i hrvatski narod. Samo je u Hrvatskoj moguće da osoba poput Milorada Pupovca bude predsjednik Saborskog odbora za vanjsku politiku. Nakon njegovog odbijanja odlaska u Knin i lažnog tumačenja značaja i vojnog sadržaja Oluje, mora se postaviti pitanje što taj čovjek u svijetu sa stranim političarima i državnicima govori o Hrvatskoj. Ako je suditi po onome što je o situaciji u Hrvatskoj govorio na Londonskoj konferenciji o Jugoslaviji 1992. godine, onda se uistinu moramo zabrinuti što Hrvatsku i svijetu, uz već infamoznu Vesnu Pusić, predstavlja osoba koja kao visoki državni dužnosnik ne samo ne slavi dan kad su oslobođeni oklupirani hrvatski teritoriji, nego koji govori protiv te legalne obrambene vojne operacije Hrvatske vojske.

Namjera je stvoriti kaos u Hrvatskoj

Konferencije za tisak, širenjem facebook slika protiv proslave Oluje i najavom Frljićevog igrokaza u HNK u Rijeci, ne želi se samo stvarati ozračje protiv proslave Oluje. Prava namjera iz tih inicijativa je stvaranje nemira i kaosa u Hrvatskoj. To je izazivanje branitelja i svih ostalih hrvatskih domoljuba koji vole Hrvatsku i koji su ponovno spremni boriti se protiv bilo koje ugroze hrvatske države. Nebih se niti malo iznenadio da iza svih tih provokacija ne stoji vrlo osmišljen pakleni plan stvaranja nereda u Rijeci tijekom Frljićevog u ovom trenutku nepotrebnog igrokaza. Da je svoj igrokaz zakazao za tjedan dana kasnije, vjerojatno bi ga svi, osim režimskih medija, ignorirali.  Stoga zakazivanje igrokaza za isti dan kad će se u Kninu slaviti veličanstvena pobjeda hrvatskog naroda i Hrvatske vojske nad onima koji su htjeli stvoriti još jednu Srbiju unutar granica Hrvatske, ne može biti ništa drugo nego čista i namjerna provokacija koja može izazvati nesagledive posljedice. Najžalosnija i najtragičnija stvar u svemu tomu je činjenica da i Pupovac, Teršelička i Pupovac vode kampanjuu protiv Oluje i hrvatske države s novcem hrvatskih poreznika tj. iz gradskog i državnog proračuna. Tako nešto je moguće samo u Hrvatskoj. Lako je zamisliti što bi se danas dogodilo u Velikoj Britaniji i Francuskoj da se otkrije kako su islamističke udruge i organizacije u tim zemljama povezane s ISIL-om?

Miran prosvjed branitelja u Rijeci

Sada je već poznato je da Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Rijeke planira organizirati miran i dostojanstven prosvjed ispred HNK u Rijeci u srijedu 5. golovoza, u vrijeme održavanja Frljićevog provokativnog igrokaza u HNK (u 20.00 sati). Iako se tog dana u Kninu održava središnja proslava Oluje, kamo će krenuti i doći svi hrvatski branitelji i domoljubi koji mogu, za očekivati je da će se i na prosvjedu u Rijeci okupiti značajan broj hrvatskih branitelja i ogorčenih građana Rijeke i okolice, koji jednostavno  više ne mogu trpjeti Frljičeve provokacie, iza koji stoji peta kolona i njezini pomagači u Hrvatskoj.

Novi kukasti križ?

Iako su organizatori najavili da će, bez obzira na broj nazočnih, prosvjed biti miran, te da neće biti nikakvih govora, treba unaprijed upozoriti na ozbiljnu mogućnost ubacivanja provokatora i agenata među prosvjednike, čija će zadaća biti da izazovu nered, na ovaj ili onaj način. Nema nikakve dvojbe da je s režimskim i protuhrvatskim medijima već dogovoreno (zapravo njima ne treba ništa ni govoriti jer oni to rade iz uvjerenja) da se eventualnom neredu u Rijeci dade isti medijski tretman kao i proslavi u Kninu. Tako nešto može osmisliti samo zločinački um, kojem nije stalo do mira i ozdravljena hrvatskog društva. Međutim, sve je već viđeno. Samo zločinački i protuhrvatski um mogao je provesti pakleni plan ocrnjivanja Hrvatske i hrvatskih domoljuba u Hrvatskoj i svijetu kroz podmetanje kukastog križa na Poljudu uoči važne međunarodne nogometne utakmice između Hrvatske i Italije. Nisu to napravili nikakvi huligani. Tomislav Karamarko i domoljubna koalicija, kad budu izabrani na vlast na slijedećim parlamentarnim izborima, morat će se potruditi u otkrivanju tko je podmetnuo kukasti križ na Poljudu. Malo je nade da će to biti učinjeno u vremenu dok je Ranko Ostojić ministar unutarnjih poslova.

Pozivam i upozoravam hrvatske organizatore prosvjeda u Rijeci da dobro pripaze na možebitne provokacije i provokatore za vrijeme prosvjeda. No, ako se tako odluče, peta kolona i njezini pomagači, potrudit će se da se i u Rijeci za vrijeme mirnog prosvjeda ispred HNK dogodi nešto što će biti ravno podmetanju kukastog križa na Poljudu.

Autor: Antun Babić