aleksandra kolarić sdp

“Možeš ti iz partije, ali partija iz tebe nikada” – poslovica je koja danas popularnija nego ikada.

Nakon više od godinu dana od izbacivanja iz SDP-a, Aleksandra Kolarić ponovno je predala člansku pristupnicu i tako pokrenula proceduru povratka u redove Socijaldemokratske partije, javlja HRT.

Uz pristupnicu Kolarić je predala i reformski dokument nazvan platforma novog SDP-a kojem je cilj demokratizacija stranke, jačanje uloge članstva, progresivni savez s društvom i modernizacija stranke.

“Želim mijenjati SDP, želim demokratski SDP”, izjavila je Aleksandra Kolarić gostujući u emisjij Hrvatska uživo. “Moja je stranačka sudbina u rukama mojih stranačkih kolega, prvenstveno Davora Bernadića”, dodala je. Kazala je kako je većina članstva SDP-a pasivizirana i stranka gubi vjerodostojnost kod građana. Nova platforma koju predlažem je pokušaj i želja za otvaranjem dijaloga – ključan je princip ‘jedan čovjek – jedan glas’, poručila je Kolarić.

Podsjetimo, Aleksandra Kolarić izbačena je iz SDP-a u trenutku kad je bila kandidatkinja za potpredsjednicu zagrebačkog SDP-a. Izbačena je zbog verbalnog delikta jer je kritizirala predsjednika stranke Zorana Milanovića zbog donošenja “lex Perković”, koji je ionako poslije, zbog pritiska Europske komisije, Milanović morao povući.