nokia 8210

Ova mala i nekada najpopularnija Nokia danas opet privlači pažnju. Pogledajte i zašto…

Iako živimo u vremenu ‘pametnih mobitela’ nerijetko srećemo ljude sa ‘starinskim’ modelima mobilnih uređaja. No, jeste li znali da je cijeli svijet doslovno poludio za Nokijom starom 16 godina? Dileri droga ne žele koristiti pametne telefone nego koriste starije modele mobilnih uređaja, piše Dnevno.hr. Navodno im je najdraži model Nokia 8210.

Britanski mediji tvrde da su se kriminalci u Birminghamu počeli koristiti običnim mobitelima kako bi izbjegli policiju. Vjerovali ili ne, pri prodaji cracka umjesto novca kriminalci u zamjenu prihvaćaju ovaj mobitel.

“Imam tri Nokije 8210 i preko njih me policija ne može locirati, a i dugo mu traje baterija. Vjerujem staroj Nokiji”, rekao je jedan diler.

Naime, Nokia 8210 ne posjeduje GPS koji se danas nalazi u svim pametnim mobitelima. Ne sadrži ni Bluetooth, ni WiFi, stoga je policiji otežano kako prisluškivanje, tako i pronalaženje kriminalaca. I danas su ovi mobiteli popularni, a to dokazuju i cijene. Cijene ovog uređaja se kreću od 300-tinjak kuna pa do 2200 kuna.