mirko filipović cro cop gonzaga

Mirko Filipović odradio je prvo poglavlje svoje osvetničke misije u UFC-u te osvetio najbolniji poraz svoje MMA karijere, piše Fightsite. U trećoj rundi je, nokautom laktovima slavio nad Gabrielom Gonzagom.

Kakva taktika, kako pametno odrađena borba i potvrdilo se ono što su tvrdili MMA analitičari. Najveća šansa Cro Copa protiv Gabriela Gonzage je u kondiciji. Brazilcu nije pomoglo niti to što je došao nikad mršaviji i spremniji, dvije runde je pokazao što zna, a onda je uslijedila Mirkova eksplozija.

Prvu rundu je Cro Cop držao defenzivniji korak čekajući priliku za udarac iz kontre, ali nije uspio. Sredinom runde Gonzaga ga ruši i dolazi u mount, ali Cro Cop se diže, slijedi pokušaj heel hooka, a Brazilac izlazi i uzvraća istom mjerom, no hrvatski borac se obranio te je tako i završilo prvih pet minuta. Početkom druge napokon slijedi high kick, no Gonzaga ga zamalo izbjegava, a malo nakon toga novi pokušaj napada završava hvatanjem noge i borba je ponovno u parteru. Posljednje dvije minute Gonzaga je u full mountu, no Cro Cop se i tu obranio te izborio treću rundu.

A onda je uslijedilo ono što se čekalo. Već kod prvog promašenog rušenja vidjelo se da je Gonzaga kondicijski na rubu, a malo kasnije se to i dokazalo. Cro Cop je kontrolirao klinč, došao do prvog knockdowna, gdje se Gonzaga izvukao, ali malo nakon toga slijedi drugi te bombardiranje laktovima, sve dok sudac Leon Roberts nije prekinuo borbu.