German athletes present official uniforms of German Olympic team for Sochi 2014 Winter Olympic Games in Duesseldorf

Njemačka je predstavila uniforme koje će njemački olimpijci nositi na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju koji se održavaju od 7. do 23. veljače. No, umjesto da se na njima nalaze nacionalna obilježja, na tim su se odorama našla obilježja koja simboliziraju nešto posve drugo.

Naime, uniforme njemačkih olimpijaca zavijene su u dugine boje – od glave do pete. Mnogi su odmah pročitali poruku i zaključili da se radi o “tihom prosvjedu” Njemačke protiv ruskih zakona koji nisu baš blagonakloni prema homoseksualcima i njihovim zahtjevima. Iako Nijemci tvrde da uniforme ne nose nikakvu političku poruku, već da uniforme imaju samo “moderan dizajn”, ne treba biti veliki mudrac i zaključiti da se ovdje radi o vrlo jasnoj političkoj poruci.

Za više vijesti iz Hrvatske i svijeta – klikni like

Tako će njemački olimpijci u Sočiju biti prisiljeni nositi šarenu uniformu i biti hodajuća politička provokacija “zločestim” Rusima. S druge strane, od sada Hrvati neće jedini biti poznati po tome što krše nepisano pravilo kako se sport i politika ne smiju miješati. Čini se da je Šimunićev “Za dom” upravo dobio svoj legitimitet.

Autor: F.Č.
Foto: Getty Images