ivan jurčević

‘Njemačka je multikulturalna zemlja, Jurčević je i sam Hrvat i druži se s Turcima, Grcima… Kakva ksenofobija?! Ovo je otpor sili’

Direktor Grand Hotela Excelsior u Koelnu Henning Matthiesen odlučio je raskinuti ugovor s Ivanom Jurčevićem, herojem koji je na kaotičnu novogodišnju noć spašavao žene od podivljalih imigranata, javljaju njemački mediji.

‘Hrvatski James Bond’ dobio otkaz

Iako razlozi otkaza nisu u potpunosti poznati i mediji i dalje vjeruju kako će pritiskom čovjeku zadržati posao, Jurčević je zbog ‘izlaska u javnost’ navodno narušio interna pravila hotelske zaštitarske službe. ‘Hrvatski James Bond’ (kako ga naziva glasilo ‘Kölner Stadt-Anzeiger’) tako se suprotstavio divljačkoj hordi, obranio žene i osoblje hotela od ulaska u prostorije, no tako što očito nije bilo dovoljno za nadobudnog direktora koji po vlastitim riječima uvijek ‘osoblje stavlja ispred sebe’.

Klikni LIKE ako si protiv masovne imigracije u Europu!

Imigranti nisu uhićeni sukladno broju krivaca, a Jurčević je preko noći postao zvijezda – video i objavu pregledali su milijuni ljudi diljem svijeta i zaštitar enormnih gabarita i K1 borac brzo se nametnuo kao ključna osoba u okršaju s rezultatima policijskog nedjelovanja. No, ono što nitko nije očekivao je Matthiesenovo distanciranje od Jurčevića na javnom nivou. Svog zaštitara napao je zbog političke nekorektnosti i ‘govora mržnje’, te ‘netrpeljivih reakcija protiv izbjeglica’ koje su ‘dobrodošle’.

‘Jurčević je ksenofob, izbjeglice su dobrodošle’

‘Navikli smo kroz godine da su proslave Nove godine prilično turbulentne i bučne. Slavljenički ugođaj ove godine je protekao u drugačijem raspoloženju i riskirali smo nekontroliranu agresiju… Izgrede ne mogu tolerirati niti prihvatiti, no svoj hotel i sebe ograđujem od ksenofobije koju je na internetu posijao zaposlenik zaštitarske tvrtke koja je vanjski suradnik. Ponavljam, Jurčević nije naš zaposlenik’, energično i emotivno je Matthiesen nastupio za lokalni dnevnik.

Njegove izjave naletjele su na ogromnu osudu njemačke javnosti, kao i otkaz Jurčevićevoj zaštitarskoj firmi. ‘Što bi rekli da je zaštitio vašu ženu od silovanja?’ samo je jedan od komentara, a svi su se naročito digli na noge zbog optužbe o ‘ksenofobiji’. ‘Njemačka je multikulturalna zemlja, Jurčević je i sam Hrvat i druži se s Turcima, Grcima… Kakva ksenofobija?! Ovo je otpor sili’ još je jedan komentar koji je pokrenuo lavinu otkaza noćenja u hotelu i već postoje Facebook grupe koje pozivaju na bojkot Excelsiora. Politička korektnost i cenzura tako samo nastavljaju svoj licemjerni put u EU.

>>> Ivan Jurčević, heroj iz Koelna, za HRT objasnio što se događalo i kako je obranio napadnute žene (VIDEO)

Izvor: Sloboda.hr/Dnevno.hr