koeln

Njemačka javnost je u šoku nakon otkrića da je u novogodišnjoj noći došlo do masovnih seksualnih napastovanja, silovanja i pljačkanja žena u nekoliko većih njemačkih gradova koju su počinili imigranti.

Prema sadašnjim saznanjima, grupa od preko tisuću stranaca iz arapskog tj. sjevernoafričkog područja, počela je divljati na i oko glavnog željezničkog kolodvora u Koeln, lansiravši vatromet u svjetinu i usred kaosa seksualno napastovala žene, a više desetaka muškaraca je napadnuto i opljačkano. Pojedinosti stravičnih nasrtaja od strane velikih bandi imigranata tek sada isplivavaju na površinu.

Jedna žrtva, 28-godišnja “Katja L” ispričala je svoje teško iskustvo o pokušaju dolaska do čekaonice željezničkog kolodvora Koeln s još dvije djevojke i dečkom u ranim satima Nove godine. Rekla je za Der Express: “Kada smo izašli sa stanice, bili smo jako iznenađeni skupinom koju smo zatekli tamo.” Bili su to “isključivo mladi strani ljudi”. Imajući u blizini bliske prijatelje, Katja L je s njima nastavila ići dalje: “Postojao je prolaz [između mladih muškaraca] kroz koji smo hodali. Odjednom sam osjetila ruku na svojoj stražnjici, a zatim na grudima i na kraju su me pipali posvuda. Bila je to noćna mora. Iako smo vikali i odupirali se, ti dečki nisu prestajali. Bila sam očajna i mislim da su me pipali oko 100 puta unutar 200 metara. Srećom da sam nosila jaknu i hlače jer bi suknju vjerojatno strgnuli s mene”, ispričala je Katja L. Policijski izvor također navodi da su se na željezničkom kolodvoru te noći dogodila silovanja.

Bilo je i nekoliko tučnjava između imigranatskih bandi na željezničkoj postaji, a velika količina vatrometa je ispaljena prema građanima i policiji. Jedan svjedok je rekao: “Bilo je na tisuće ljudi. Jednostavno su pucali u gomilu. Moja djevojka i ja smo htjeli doći na sigurno, ali su blokirani naš put. Bili smo toliko uplašeni! Pobjegli smo sa željezničke stanice.”

Klikni LIKE ako si protiv masovne imigracije u Europu!

Načelnik koelnske policije Wolfgang Albers potvrdio je na tiskovnoj konferenciji 4.1. da su napadi počinjeni od strane imigranata, za koje su tada policijski službenici utvrdili da nose službene dokumente za imigrante. Albers je rekao da je “zločine počinila skupina ljudi koji po izgledu dolaze uglavnom dolaze iz Sjeverne Afrike i arapskih zemalja”, te da je situacija “nedopustiva”.

Gradonačelnica Koelna Henriette Reker sazvala je krizni sastanak za utorak 5.1. na kojem će se pokušati analizirati kako je došlo do eskalacije situacije. “Potpuno je neprihvatljivo da naši gradovi postanu zone bezakonja. Naši građani i naši gosti se moraju osjećati sigurno”, rekla je Reker.

Ministar unutarnjih poslova Sjeverne Rajne-Vestfalije Ralf Jaeger najavio je da će policija “sustavno” obraditi svaki slučaj te da će ubuduće biti pojačano prisutna na osjetljivim mjestima. “Mi ne možemo prihvatiti da se grupe muškaraca iz sjeverne Afrike organiziraju kako bi bespomoćne žene ponižavali drskim seksualnim napadima”, rekao je Jaeger. I savezni ministar pravosuđa Heiko Maas je najavio kažnjavanje počinitelja “do zadnjega”.

Nakon što su mediji počeli pisati o događajima u Koelnu, i iz drugih gradova poput Hamburga i Stuttgarta pristigle su vijesti o sličnim slučajevima. Prema pisanju online portala Huffington Post, trgovina drogom u Koelnu i drugim većim njemačkim gradovima je “čvrsto u rukama” sjevernoafričkih bandi koje u prihvatilištima za izbjeglice regrutiraju nove kriminalce. Osim trgovinom drogom, ove kriminalne skupine se bave i organiziranim džeparenjem i provalama u stanove i automobile. No napadi koji su se u novogodišnjoj noći odvijali na kolodvorima njemačkih gradova predstavljaju, kako je rekao predsjednik policijske uprave Koeln Wolfgang Albers, “novu dimenziju” nasilja.

Političari u Koelnu strahuju da bi se slične scene mogle dogoditi i u veljači kada poznati Koelnski karnevel privuče preko milijun gostiju iz cijelog svijeta.

Izvor: Sloboda.hr/Der Express/