njemačka incest

Njemačko nacionalno Etičko povjerenstvo pozvalo je vladajući Demokršćansku stranku (CDU) da legalizira incest, uz tvrdnju da prednosti incesta nadmašuju negativne posljedice.

Razmišljanje koje stoji iza ove preporuke vladajućoj stranci Angele Merkel, sugerira svjesno traženje uništenja tradicionalnih i prije svega prirodnih vrijednosti. Etičko povjerenstvo pružilo je nekoliko opravdanja za svoj poziv, a svako od njih samo je još jedna zlokobna marksistička izopačenost.

Rasprava oko legalizacije incesta ponovno se pojavila nakon incidenta u kojem je par s četvero djece otkrio da su zapravo brat i sestra, odvojeni jedno od drugog pri rođenju. Patrick Stuebig i Susan Karolewski imaju četvero djece, od čega je dvoje s invaliditetom. Nakon što je otkriveno njihovo krvno srodstvo, Patrick je stavljen u pritvor, a troje njihove djece je oduzeto, dok je jedno ostalo s majkom Susan.

Mediji, a posebno britanski Independent, brzo su skočili u obranu para, tvrdeći kako je „dvoje djece s invaliditetom, ali da se ne može sa sigurnošću reći da je incest uzrok tome.“ Iako se svako razaranje obitelji doista može smatrati okrutnim, a zatvor bi se mogao protumačiti čak i kao moguće krivo rješenje – psihijatrijska pomoć bi možda bila prikladnija – poznato je u cijelom svemiru da incest stvara enormnu mogućnost genetskog oštećenja među potomcima. Bilo koji drugi uzrok invaliditeta i drugih genetskih poremećaja među potomcima zanemariv je u odnosu na opasnosti od incesta. Međutim, Povjerenstvo to odbacuje, unatoč tome što nema iskustva u biologiji kojim bi poduprli svoju tezu.

Povjerenstvo promovira važnost „seksualnog samoodređenja“, ili uvjerenje da odrasli ne bi smjeli biti zaustavljeni u donošenju odluke s kim žele ući u seksualni odnos, uz svoj pristanak. Povjerenstvo je također opisalo tradicionalne obiteljske vrijednosti kao „nejasne“, navodeći kako važnost osobne slobode ima veću važnost u zakonu od „nejasnih“ ideja kulturoloških vrijednosti. Monogamija, predvođena heteroseksualnim brakom, temelje je na kojem počiva reprodukcija naše civilizacije, a također je i neupitni sustav koji ni po čemu nije nejasan.

Glavni argument ovog poziva je sloboda da se čovjeku dopusti da čini što hoće. Povjerenstvo nudi suosjećanje članovima incestuoznih parova koji su zbog toga zatvoreni.

U izjavi Povjerenstva stoji, prema Independantu:

Prema dostupnim podacima, čini se da je incest među rođacima vrlo rijetka pojava u zapadnjačkim kulturama, ali oni koji su uključeni opisuju koliko je teška situacija u pogledu prijetnje kaznom.

„Oni osjećaju da je njihova temeljna sloboda kršena te su prisiljeni na tajnost ili negiranje svoje ljubavi.

„Etičko povjerenstvo saznalo je za slučajeve gdje su polu-braća i polu-sestre odrasli odvojeno i da su se sreli tek kao odrasli.

Prijedlog zapravo obuhvaća samo seksualni odnos između rođaka, dok izostavlja spolni odnos između roditelja i djece. Ova dvostruka mjerila svakako su diskriminirajuća; Edip je bio u strastvenom, ljubavnom zanosu prema svojoj majci, zašto bi ta ljubav trebala biti zabranjena? Trebala bi, jer unatoč ovom klimavom argumentu, itekako je jasno da će se ovaj trenutni društveni „napredak“ ipak nastaviti, a ovaj poziv na legalizaciju incesta neupitno predstavlja još jedan korak za puno zlokobnije poteze u skoroj budućnosti.

Jesse Bering, autor je knjige „Perv: Seksualni prijestupnik u svima nama“. On je nazvao poziv na legalizaciju incesta „moralnim napretkom“, dok je također raspravljao o društvenom tabuu incesta. Prema Beringu, taj društveni tabu je normalan, nehotice priznavši da je čin pogrešan, međutim, on sugerira da postoji nešto uzbudljivo u incestu, „to je karnevalska afera“. Beringov stav naspram ove teme je potpuno dostojan prijezira, budući da on svjesno potiče degeneraciju.

Na svu sreću, postoji ipak određeni otpor ovim nastojanjima unutar njemačke vlade. Unatoč tome što vodeća stranka Angele Merkel usvaja jednu degnerativnu odluku za drugom u njemačku naciju i provodi politiku samouništenja, ovaj poziv naišao je na začuđujuće odbijanje:

Ukidanje kazne za incest među rođacima bio bi pogrešan signal. Eliminiranje prijetnje kaznom za incestuozne činove unutar obitelji dovelo bi do rušenja zaštite nesmetanog razvoja djece“, rekla je službenica stranke, Elisabeth Winkelmeier-Becker.

Naravno, djeca su bila i ostala jedini istinski smisao seksualnih odnosa. Svatko normalan shvaća da ovakva svjesna degradacija namjerno vodi ka uništenju sljedećih generacija. Incest nije društveni tabu, to je protuprirodna bolest koja se suprotstavlja svakom prirodnom nagonu zbog njegove destruktivnosti. Incest mora ostati zabranjen, iako se samu pojavu možda ne može adekvatno riješiti zatvorom, već psihijatrijskim liječenjem. Međutim, u nedostatku kvalitetno razvijenog društva, zatvor je očito zasad jedina metoda.

Izvor: PandoraParhlo, Independent