Dutch MEP Geert Wilders holds press conference in London

Mit o tome da je “potrebna imigracija kako bi se pokrenulo europsko gospodarstvo” još jednom je srušen službenim izvješćem koje pokazuje da ne-europski doseljenici većinom žive na socijalnoj pomoći države, umjesto da doprinose ekonomiji.

Izvještaj koji je napravila nizozemska vlada, pokazuje da je stopa nezaposlenosti među ne-europskim imigrantima trostruko veća nego kod Nizozemaca.

Također, u izvještaju stoji da su mladi Marokanci, od kojih većina napuste školu bez ikakve stečene kvalifikacije, prijestupnici s najvećom stopom nezaposlenosti i najvećim iskorištavanjem državne pomoći – preko 50 posto.

Prema izvještaju, imigranti koji su došli u Nizozemsku kao “izbjeglice” u najvećoj mjeri žive na račun državne pomoći. Na primjer, polovica somalijskih “izbjeglica” traži socijalnu pomoć.

Izvještaj, naravno, krivi izvorne Nizozemce tvrdeći “da bi imigranti s manjinskim staležom ostali bez posla u odnosu na izvorne Nizozemce, čak i da imaju iste kvalifikacije” – kao da postoji neka velika zavjera u diskriminaciji imigranata, koja u stvarnosti ne postoji. Ovi ljudi jednostavno nisu kompetentni i ne žele raditi, nego se žele okoristiti o sustav koji im to dopušta. Rezultat u vidu nezaposlenosti u prvom redu dolazi od dva uzroka, a to su biološko-kulturne razlike u vidu manje intelektualne sposobnosti i prevelika kulturna različitost.

Ljevičarski nizozemski premijer Lodewijk Asscher, naravno u klasičnom ekstremno-liberalnom duhu, opisao je izvještaj kao “iznimno dramatičan” te nastavio s okrivljavanjem Nizozemaca u pogledu diskriminacije imigranata, a posebno Marokanaca.

Asscher je obećao da će ubrzo uvesti “paket oštrih mjera kako bi se pojačala borba s diskriminacijom, posebno tijekom traženja posla”.

Po svemu sudeći, Europljani bi, usprkos sve većoj nezaposlenosti te čestim slučajevima izbacivanja cijelih obitelji na ulicu, trebali ustupiti svoje radno mjesto imigrantima te im osigurati svaki aspekt “sna” o kojem su čuli od istih tih političara. Pravedno zar ne?

Autor: Sloboda.hr/Portal Pandora