kosor_gabric

Ako išta gore ima od tzv. političke ljevice i desnice, onda je to zasigurno politički centar – stara je politička uzrećica. No, tom uzrečicom nisu se vodili HSLS i Nacionalni forum koji su danas potpisali sporazum o suradnji i pozvali sve nezavisne liste i stranke da im se pridruže u novostvorenom “Partnerstvu hrvatskog centra”. Sporazum su potpisali predsjednik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić i predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, inače ponosni posljednji predsjednik komunističke omladine u Zagrebu.

Svoje političke kapacitete testirat će na skorašnjim izborima za Europski parlament. I Nikica Gabrić i Darinko Kosor misle da je u Hrvatskoj politički duopol SDP-a i HDZ-a potrošen i da Hrvatskoj joj trebaju novi ljudi, s novim idejama koji će zaustaviti propadanje države.

“Danas, jedino što je njima ostalo je da plaše svoje članstvo dolaze klerofašisti i dolaze boljševici. Na toj dubokoj podjeli, koje su podjele 19. stoljeća, ne može se graditi Hrvatska”, rekao je predsjednik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić.

“Zadnje 24 godine se uvijek ponavlja jedno te isto, lijevi i desni i građani glasuju protiv. Sad još imamo dvije manje opcije, krajnje lijeve i krajnje desne, a znamo da u te 24 godine Hrvatska tone”, poručio je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.

Autor: F.Č./HRT
Foto: Nacionalni forum