queue_gi

Giovanno Cafaro živi je dokaz da svatko može s dobrom idejom pokrenuti posao od kojega sasvim solidno može živjeti. Ovaj 42-godišnjak je neko vrijeme bio nezaposlen te se dosjetio genijalne ideje – čeka u redu za druge ljude te naplaćuje svoje usluge 10 eura po satu.

Nakon što je dobio otkaz te ostao bez dobro plaćene direktorske pozicije, Giovanni Cafaro iz Milana poslao je na stotine životopisa u nadi da će pronaći novo radno mjesto. Međutim, 42-godišnji Talijan uzalud je gubio vrijeme pa ga je odlučio utrošiti na čekanje u redu, ali za novac, piše La Stampa.

Čeka u redu za 10 eura

Cafaro je 12 godina radio kao direktor marketinga u jednoj tekstilnoj tvornici, no kad je dobio otkaz nikako nije uspjevao pronaći novo radno mjesto. – Jednog dana, dok sam čekao u redu kako bih obavio neku administrativnu obavezu, na pamet mi je pala spasonosna ideja, ispričao je 42-godišnjak za La Stampu.

Diplomirani komunikolog odlučio je stajati u redu za druge te im to naplaćivati. Pokretanjem ovog neobičnog posla, Cafaro je znatno popravio svoje financijsko stanje koje se srozalo napuštanjem direktorske fotelje.

– Naplaćujem 10 eura po satu, a posla je sve više. Izdajem čak i fiskalni račun, istaknuo je domišljati Talijan.

third-banner-image

Razmišlja o osnivanju agencije

Marketing za posao odradio je sam, to jest napravio je letke i dijelio ih po ulicama Milana. Svoje usluge je proširo pa uz čekanje u redu, za klijente odlazi u kupovinu, ispunjava svima zamorne formulare ili ih prevozi do željenog odredišta.

Dostupan je svakim danom u bilo koje doba dana i noći, a kako je ponuda sve više, pa čak i u dugim gradovima, Cafaro razmišlja o osnivanju agencije za čekanje u redu i slične poslove.

Izvor: Srednja.hr
Foto: tensator.com