Floyd

Investicijski fond iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ponudio je američkom boksaču Floydu Mayweatheru Jr. gotovo nevjerojatnih 100 milijuna dolara za borbu protiv Mannyja Pacquiaoa u Abu Dhabiju.

Meč između Mayweathera i Pacquiaoa boksački svijet čeka već godinama, a radi o možda dvojici najpopularnijih boksača na svijetu. Floyd Mayweather je neporažen u svojoj profesionalnoj karijeri sa 47 pobjeda (26 nokautom). Osvojio je 10 naslova svjetskog prvaka u pet različitih divizija, a prema Forbesovoj listi najbogatiji je sportaš na svijetu, prenosi Tportal.

Filipinac Manny Pacquiao je prvi i jedini borac koji je osvajao pojas u osam različitih kategorija, a sveukupno ga je osvajao 10 puta. Do sada je imao 63 borbe, od toga 56 pobjeda (38 nokautom), pet poraza i dva neodlučena ishoda. Pacquiao je preko društvenih mreža već prozvao Mayweathera i očekuje njihov obračun tijekom 2015.

Mayweather je nedavno poručio da će doći do borbe između njega i Filipinca ukoliko se ispune dva uvjeta. Prvi je da meč mora biti pod okriljem Mayweather Promotionsa, a druga stvar koju Amerikanac zahtjeva je da meč bude na Showtime pay-per-viewu, a ne na HBO-u na kojem se bori Pacquiao. Da bi se borba zaista mogla dogoditi tijekom iduće godine daje se naslutiti iz vijesti kako su HBO i Showtime/CBS započeli pregovore oko zajedničkog pay-per-view programa.