nevenka topalušić prosvjed preminula braniteljica

Ispred Ministarstva branitelja u zagrebačkoj Savskoj kasno sinoć preminula je braniteljica Nevenka Topalušić (60), koja je bila stopostotni ratni vojni invalid, javlja Braniteljski portal. Unatoč tome što je nakon teškog ranjavanja u Domovinskom ratu, kao pripadnica Gromova bila vezana za invalidska kolica, od prvog je trenutka bila na prosvjedu.

Svi hrvatski branitelji okupljeni na prosvjedu ispred zgrade ministarstva hrvatskih branitelja, okupili su se te su minutom tišine i paljenjem svijeća odali dužnu počast preminuloj.

Članovi Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata i jutros su ispred Ministarstva tražeći smjenu ministra Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ te pomoćnika Bojana Glavaševića. Optužuju ih da nisu napravili ništa kako bi zaštitili njihova prava te da nastoje izjednačiti branitelje i agresore na Hrvatsku.

nevenka topalušić prosvjed preminula braniteljica

Prenosimo i zvučni zapis posljednje izjave preminule Nevenke Topalušić koju je Topalušić dala za Braniteljski portal tijekom aktualnog prosvjeda ispred Ministarstva branitelja, dakle neposredno pred svoju smrt.

Topalušić je izjavila kako neće prestati s prosvjedom te da ju mogu samo mrtvu odnijeti. “Bit ću ovdje dan i noć, godinama i godinama, dok god ne umrem tu ću biti.” Čitavu izjavu poslušajte ispod:

Ova posljednja izjava u životu Nevenke Topalušić šalje jasnu poruku, ne samo braniteljima okupljenima u Savskoj, već i čitavom hrvatskom narodu. Ta izjava jasno pokazuje kako se Hrvati moraju boriti za svoja prava i to ne samo na polju prava hrvatskih branitelja. Tragična, ali herojska smrt Nevenke Topalušić mora hrvatskom narodu biti općenacionalni putokaz borbe za opstanak.

Slava hrvatskoj heroini Nevenki Topalušić!

Počivala u miru Božjem!