karamarko_hdz

Nakon što su se u posljednje vrijeme od strane vladajućih mogli čuti prijedlozi po kojima bi se Hrvatska trebala ugledati na slovački ili švedski model gospodarskog razvoja, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je danas kako ga ne bi začudilo da netko iz Vlade predloži i “sjevernokorejski model”.

Ustvrdio je da svaka zemlja treba imati i razvijati svoj specifični model jer nisu sve iste, ali da je HDZ-u uzor Njemačka u kojoj 95 gospodarstva čine mali i srednji poduzetnici.

Nakon što je jučer objavljeno istraživanje prema kojem je HDZ-ova koalicija po popularnosti pretekla Kukuriku koaliciju, Karamarko je rekao da je HDZ davno preteko SDP i HDZ-ova koalicija SDP-ovu. No, ponovio je kako ne želi davati značaj anketama, već će HDZ s partnerima na europskim izborima 25. svibnja dokazati da su bolji.

Predsjednik HDZ-a komentirao je i procjene HNB-a prema kojima ni ove godine u Hrvatskoj neće biti ostvaren gospodarski rast, ocjenjujući da će se to i dogoditi ostane li vlast koja samo radi na poreznoj politici.

U velikom smo problemu, na kraju ćete doći u poziciju da nećete imati od čega rezati. Poreznog obveznika treba njegovati, o porezima ovisi sve, naglasio je.

Izvor: HRT
Foto: HDZ