vrijeme

Cijeli tjedan koji je pred nama bit će dosta sunca s ugodnim ranoproljetnim temperaturama koje će i na kopnu i na moru mjestimično dosezati 15 do 17°C. Jutra će još biti prohladna, a vjetar će biti uglavnom sjevernih smjerova. Bura će biti slabijeg intenziteta nego prošli tjedan.

U utorak će prevladavati sunčano vrijeme sa slabim dnevnim razvojem oblaka. U unutrašnjosti je mjestimice moguća jutarnja magla koja se mjestimice može zadržavati i dio prijepodneva. U unutrašnjosti će vjetar biti slab, a na Jadranu će slaba i umjerena bura povremeno imati jake udare. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -2 do 3, a na Jadranu od 5 do 10°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 9 do 13, a na Jadranu od 13 do 16°C.

U srijedu ujutro i dio prijepodneva posvuda će biti djelomice do pretežno sunčano. Od sredine dana prolazno će naoblačenje sa zapada postupno zahvaćati cijelu Hrvatsku, a kasno navečer i u noći na četvrtak mjestimice može biti i malo kiše, u gorju Gorskog kotara i snijega. U unutrašnjosti će zapuhati umjeren sjeverac, a duž obale umjerena i jaka bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -1 do 4, a na Jadranu od 5 do 10°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 11 do 15, a na Jadranu od 14 do 17°C.

U četvrtak će u unutrašnjosti biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, koja će na zapadu biti češća i dugotrajnija. Oblačnije će biti u Slavoniji gdje je još moguća slaba mjestimična kiša. Na većem dijelu Jadrana bit će pretežno sunčano. Jedino će na krajnjem jugu prijepodne biti oblačnije uz mogućnost za slabu kišu ili poneki pljusak. U unutrašnjosti će puhati umjeren, u gorju mjestimice i jak sjeverac, a duž obale umjerena i jaka, mjestimice i olujna bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 0 do 4, a na Jadranu od 7 do 12°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će ići od 6 do 11, a na Jadranu od 12 do 16°C.

U petak će u većem dijelu zemlje biti pretežno sunčano uz mali do umjeren dnevni razvoj oblaka. Jedino će na krajnjem istoku i dalje biti promjenjivo oblačno, ali uglavnom suho. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu umjerena bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -4 do 1, a na Jadranu od 4 do 9°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 7 do 11, a na Jadranu od 12 do 16°C.

U subotu će posvuda biti pretežno sunčano uz dnevni razvoj oblaka, dok će nedjelja biti oblačnija, a prema kraju u zapadnim krajevima postojat će mogućnost za slabe oborine, prenosi Tportal.