kaptolbolje

U petak ujutro u unutrašnjosti će biti pretežno oblačno uz mjestimičnu slabu kišu ili lokalne pljuskove. Tijekom dana očekuje se postupno kidanje naoblake pa su poslijepodne moguća povremena sunčana razdoblja, ali i dalje uz mogućnost za poneki lokalni pljusak. Na Jadranu će biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, donosi tportal.

Tijekom dana moguće je prolazno naoblačenje praćeno lokalnim pljuskom i grmljavinom i to uglavnom u Dalmaciji. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će slaba do umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima, dok će na južnom dijelu zapuhati slab do umjeren sjeverozapadnjak. Krajem dana bura će se proširiti na cijeli Jadran. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 14 do 19, a na Jadranu od 19 do 24°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti bit će od 20 do 25, a na Jadranu od 23 do 28°C.

U subotu će posvuda biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Više oblaka se očekuje u unutrašnjosti, osobito u gorju. Tijekom dana u unutrašnjosti te na južnom Jadranu uz mjestimice pojačanu naoblaku još uvijek je moguć poneki lokalni pljusak. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 13 do 18, a na Jadranu od 19 do 24°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti bit će od 19 do 24, a na Jadranu od 23 do 28°C.

U nedjelju će posvuda biti djelomice do pretežno sunčano. U lici, zaleđu Dalmacije te na krajnjem jugu mjestimice uz pojačanu naoblaku postoji mogućnost za poneki poslijepodnevni pljusak s grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati slab sjeveroistočnjak, na sjevernom i srednjem Jadranu slaba do umjerena bura, a na južnom Jadranu jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 13 do 18, a na Jadranu od 19 do 24°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti bit će od 22 do 27, a na Jadranu od 27 do 31°C.

U ponedjeljak će u unutrašnjosti te na sjevernom i srednjem Jadranu biti pretežno sunčano. Na južnom Jadranu i dalje će biti nešto nestabilnije pa će prevladavati djelomice sunčano vrijeme, a uz mjestimice više oblaka moguć je i poneki lokalni pljusak. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak, jedino će još na Kvarneru i podno Velebita puhati slaba bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 13 do 18, a na Jadranu od 19 do 24°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti bit će od 24 do 29, a na Jadranu od 27 do 31°C.