vrijeme danas djelomice sunčano

Prema trenutačnim prognostičkim materijalima, tijekom vikenda napokon će doći do dugo očekivanog osvježenja. Već subota donosi mogućnost lokalnih pljuskova, a u nekim krajevima moguće je i izraženije grmljavinsko nevrijeme. Pravo rashlađenje stiže u nedjelju, kad će temperatura pasti za nekoliko stupnjeva, a nestabilno vrijeme bi se trebalo zadržati kroz sljedeći tjedan, sve do srijede.

U petak će biti djelomice sunčano te nestabilno. Povremeno uz jači razvoj oblaka mogući su lokalni pljuskovi s grmljavinom, uglavnom poslijepodne, kada će mjestimice biti moguće i izraženije grmljavinsko nevrijeme. U unutrašnjosti će zapuhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 19 do 24, a na Jadranu od 25 do 29°C. Najviša dnevna temperatura od 31 do 36, u Slavoniji do 37°C.

U subotu će biti pretežno sunčano i dalje nestabilno. Poslijepodne povremeno oblačnije, a mogući su i lokalni pljuskovi s grmljavinom, uglavnom u unutrašnjosti, ali poneki pljusak je moguć i na Jadranu. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 18 do 23, a na Jadranu od 24 do 28°C. Najviša dnevna temperatura od 31 do 36, u Slavoniji do 37°C.

U nedjelju djelomice sunčano, povremeno oblačnije uz mjestimičnu kišu ili pljuskove s grmljavinom, uglavnom poslijepodne, ali na zapadu su pljuskovi mogući i prijepodne. Kroz dan će blago osvježiti. U unutrašnjosti će puhat slab i umjeren sjeverac, na sjevernom Jadranu umjerena, podno Velebita i jaka bura, a u Dalmaciji slabo i umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 17 do 21, a na Jadranu od 23 do 27°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 25 do 30, a na Jadranu od 30 do 35°C.

Početkom sljedećeg tjedna i dalje promjenjivo i nestabilno. Prema trenutnim prognostičkim materijalima, stabilizacija vremena se očekuje od sredine tjedna.

Izvor: tportal