Floyddddd

Napokon je dogovoren vjerojatno najveći meč u povijesti boksačkog profesionalnog sporta. Višestruki svjetski prvak, a trenutačno aktualni u dvije promocije Floyd Mayweather jr. te njegov najveći boksački pandan Manny Pacquiao će 2. svibnja odmjeriti snage.

Iako sam Mayweather još uvijek nije službeno ništa potvrdio, vijest je donio veliki Guardian koji u javnost ne bi izlazio s informacijom da ona nije 100 posto provjerena. On je sve potvrdio sa Samom Whatsonom, čovjekom bliskim Mayweatherovom timu.

Ovaj meč je poseban po njegovoj vrijednosti koja će vrlo vjerojatno premašiti sve dosadašnje, po partnerstvu dvije ogromne američke TV kuće HBO i Showtime, kao i po broju gledatelja za koji se tvrdi da će biti najveći ikada.

Filipinac je svoj potpis na ugovor stavio već prije nekoliko dana, a zatim je uslijedio pritisak na Mayweathera koji se i dalje nečkao unatoč tome što je “Pac-man” pristao na sve uvjete. Oni su podrazumijevali mjesto i vrijeme održavanja meča, doping kontrolu, podijelu plijena (navodno 60-40) te partnerstvo dvije velike TV kuće, piše Fight Site.

Sportska javnost žali jer se ovaj mitski dvoboj nije dogodio kada su oba boksača bili na svom ‘primeu’, odnosno prije nekoliko godina. No, bolje ikada nego nikada. Mayweahter je i dalje neporažen u profesionalnoj karijeri i trenutačno ima 47-0. Drži titule svjetskog prvaka po WBA i WBC verzijama, a u zadnja dva dvoboja je bio bolji od Argentinca Marcosa Maidane, prenosi Tportal.

Pacquiao je jedini boksač u povijesti koji je držao svjetske titule u 8 različitih težinskih kategorija, a ukupno je osvojio čak 10 titula. Trenutačno drži WBO pojas i ukupni profesionalni score mu se zaustavio na 57 pobjeda i 5 poraza. Posljednji poraz doživio je 2012. kada ga je nokautirao Juan Manuel Marquez.


Najbolje od Floyda


Najbolje od Mannyja