nansi tireli hrvatski laburisti

Nansi Tireli izabrana je za predsjednicu Hrvatskih laburista – stranke rada (HL) pobijedivši na drugom saboru stranke u nedjelju svog protukandidata Antuna Kapraljevića.

Saborska zastupnica HL-a je sedam mjeseci bila je vršiteljica dužnosti predsjednice stranke nakon što je ostavku podnio osnivač i predsjednik HL-a Dragutin Lesar.

Od 186 izaslanika za Tireli je glasovalo njih 117, Kapraljević je dobio 66 glasova, a tri su listića bila nevažeća, objavljeno je u nedjelju navečer nakon cjelodnevnog sabora stranke.

Nansi Tireli smatra da program laburista ne treba puno mijenjati, nego da ga treba kvalitetno predstaviti građanima, a Kapraljević se zalagao da laburisti postanu “prava” hrvatska ljevica i da se strogo odrede prema kapitalu i središtima moći. Borba za mjesto predsjednika stranke je na izbornoj skupštini na trenutke bila žestoka.

Nova predsjednica Nansi Tireli očekuje da će stranka jedinstveno nastaviti put i da za laburiste ima mjesta na političkoj sceni. Napomenula je da za sada neće iznositi nikave planove jer, kako je istaknula, to nisu njezini planovi, nego planovi stranke.

Hrvatski laburisti – stranka rada će se i dalje zalagati za prava radnika i građana, poručila je Tireli. Ocijenila je kako su oni ozbiljna stranka te da vladajuća većina nije uvažila mnoge njihove prijedloge u Saboru na čemu su, kazala je, najviše izgubili građani.

Za potpredsjednike su izabrani Robert Greblički i Jaroslav Pecnik, a za tajnika stranke Damir Hrdas. (h)