cijene goriva skuplje gorivo aplikacija internet

Nakon što je hrvatska Vlada podignula trošarine na gorivo, ono je danas u Hrvatskoj poskupjelo za 32 lipe kad je riječ o Eurosuperu 95, odnosno za 30 lipa dizelska goriva, prenosi dnevnik.hr

Kada se to zbroji s posljednjim poskupljenjem u subotu, gorivo je danas poskupjelo najviše ikada!, piše portal cijenagoriva.info.

Litra Eurosupera 95 od danas je skuplja za 32 lipe što znači da građani za litru plaćaju 57 lipa više nego prije subote. Cijena se kreće između 10,14 i 10,15 kuna ovisno o kompaniji. Prosječni spremnik od 50 litara u utorak skuplji za čak 28,5 kuna u odnosu na prošli tjedan. Ovo je ujedno i najviša cijena ove vrste goriva od početka studenoga prošle godine.

Litra Eurodizela u utorak je poskupjela između 29 i 32 lipe, ovisno o kompaniji i sada se prodaje između 9,37 i 9,40 kuna. U posljednja četiri dana litra cijena ovog goriva otišla je gore za 55 lipa, čime je prosječni spremnik od 50 litara skuplji čak 27,5 kuna. I Eurodizelu je cijena najviša od kraja studenog prošle godine.

Bolje će proći oni vozači koji voze na plin. Naime, autoplin je pojeftinio šesti tjedan zaredom i to za dvije lipe. U posljednjih šest tjedana, spremnik od 50 litara ove vrste goriva pojeftinio je ukupno 43,5 kuna.