najhladnije jutro

Posljednje jutro u 2014. u većini je Hrvatske najhladnije ove godine. U Slatini je izmjereno čak -20 stupnjeva, u Bednji -19, Varaždinu -16. Sličan osjećaj hladnoće, uz olujnu, pa i orkansku buru je i na Jadranu, iako je temperatura uglavnom između -5 i 0, javlja HRT.

A kako se čini, i u novu ćemo godinu ući s gotovo ekstremnim hladnoćama. Kako su takvi vremenski uvjeti rizik za starije i bolesne, preporučuje im se da izbjegavaju izlaziti na hladnoću, osobito rano ujutro i noću. Iz Zavoda za javno zdravstvo podsjećaju građane da češće kontaktiraju sa starijim osobama koje poznaju.

Do kraja tjedna prevladavat će suho i postupno toplije vrijeme. U kopnenom području u četvrtak umjereno do pretežno oblačno, samo ponegdje uz neznatan snijeg. U petak ujutro i dio prijepodneva magla ili niski oblaci, zatim djelomice sunčano, a u subotu prijepodne prolazno naoblačenje i mjestimice slabe oborine na granici kiše i snijega, poslijepodne razvedravanje. Na Jadranu sunčano uz malu, na sjevernom dijelu povremeno i umjerenu naoblaku, a prolazno naoblačenje i ponegdje malo kiše u subotu. Vjetar većinom slab, a na Jadranu će bura u četvrtak oslabiti, u petak prolazno okrenuti na sjeverozapadnjak.