interliberFoto: gnu

Središnje zagrebačko književno događanje, međunarodni sajam knjiga Interliber, hrvatski nakladnici i ove godine dočekuju s bogatom ponudom beletrističkih i publicističkih naslova domaće i prijevodne literature, najavljujući još jednu književnu jesen koja će u središte fokusa glavnoga grada na pet intenzivnih dana staviti knjigu i čitanje.

Interliber se ove godine održava od 8. do 13. studenoga, a u 39. izdanju ugostit će u Paviljonima 5 i 6 Zagrebačkog velesajma više od 300 izlagača, među kojima su i svi domaći nakladnici te, prvi put, Narodna Republika Kina. Manifestacija koja svake godine privuče u prosjeku stotinu tisuća posjetitelja, tradicionalno je mjesto susreta čitatelja i izdavača čiji se spoj raznovrsne ponude i pomno isplaniranih književnih predstavljanja i susreta s autorima iz godine u godinu pokazuje kao izuzetno uspješna formula za privlačenje najširih publika.

“Kao i svake godine, nakladnička kuća Fraktura posjetitelje Interlibera očekuje na svom uobičajenom štandu 9b u paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma. Za ljubitelje najbolje literature pripremili smo obilje zanimljivih novih beletrističkih i publicistička izdanja uglednih domaćih i stranih autora”, kazao je Hini glavni urednik Frakture Seid Serdarević. Od novih izdanja domaćih autora Serdarević posebno ističe roman Slavenke Drakulić “Mileva Einstein: teorija tuge”, nakon knjiga o Fridi Kahlo i Dori Maar, treći autoričin roman o kreativnim ženama koje su živjele u sjeni svog partnera te novi roman Miljenka Jergovića “Wilimowski”, o umirovljenom krakovskom profesoru koji u osvit Drugoga svjetskog rata s bolesnim sinom mir pokušava pronaći u zaleđu Crikvenice.

Nakladnik VBZ na Interliberu tradicionalno predstavlja dvadesetak novih naslova vodećih svjetskih i domaćih autora a ove godine, prema riječima glavnog urednika Drage Glamuzine, na svojem štandu u Paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma taj će izdavač ponuditi ponešto za sve uzraste. Među njima je i novi roman Aleksandra Hemona “Kako su nastali Ratovi zombija”. Glamuzina je posebno je izdvojio i novu knjigu nagrađivanoga pisca Bekima Sejranovića “Skitam i čitam”. Od noviteta domaćih autora, VBZ najavljuje novi roman dugogodišnjeg urednika i kolumnista Večernjeg lista Gorana Gerovca “Sjever je mjesto tame” te roman “4 brave” Željke Horvat Čeč.

Izvor: Sloboda.hr/Hina