zoran milanović sdp izbori

“Znamo da smo dobro radili, ali na kraju će građani odlučivati, zna se tko u ovoj zemlji odgovorno radi i zna se tko odlučuje, i to će s vremenom doći na svoje”, kazao je premijer Zoran Milanović na izvještajnoj konvenciji SDP-a Bjelovarsko-bilogorske županije.

Govoreći o monetizaciji javnog duga premijer Milanović je rekao kako se ne radi o raspodjeli nacionalnog bogatstva nego da se želi rasteretiti od nepotrebno jarma dugova. Dug je veliki teret, pogotovo na dulji rok, naglasio je dodavši kako ne vidi smisla u tome da se Hrvatska “kamatari idućih 30 godina”.

Autoceste nitko neće odnijeti sa sobom, one ostaju u Hrvatskoj i treba vidjeti kako ih na najbolji mogući način iskoristiti, i novac usmjeriti za neke druge potrebe, kazao je Milanović.

Spominjući jednu od vladinih mjera premijer je rekao kako se zamrzavanjem tečaja švicarskog franka željelo pomoći jednom dijelu ljudi, posebno njih između 100 i 200 tisuća.

To je poruka da se slabije koji su postupali u dobroj vjeri, ne može prepustiti dominaciji jačega, odnosno bankama. S druge strane ta mjera će dovesti do toga da će banke zbog manje dobiti platiti i manje poreza iduće godine, pa će u državnom proračunu biti manje novca za sve ostale. Kad god se povuče neki potez on ima višestruke efekte i o tome treba voditi računa, rekao je Milanović.

‘Ono što je dobro za SDP, dobro je i za Hrvatsku’

Predsjednik SDP-a također je rekao kako o političkoj konkurenciji neće govoriti jer to smatra kontraproduktivnim, nego samo o stvarima bitnim za zemlju, ustvrdivši da je ono što je dobro za SDP dobro za Hrvatsku, i obrnuto.

Ocijenio je da je nakon tri godine Hrvatska na pravom putu i da ima jako dobru perspektivu, te najavio da će se broj nezaposlenih smanjivati, no kako je potrebno neko vrijeme da se vide rezultati.

Koliko god bude jak prosjek Hrvatske toliko će biti jaki temelji društva jer socijalne i ekonomske razlike ne smiju biti prevelike. U tome porezna politika ima veliku ulogu, naglasio je Milanović.

Ovo je godina u kojoj konačno vidimo rezultate našeg rada, bez obzira što neki pred tim zatvaraju oči; ljudi vide, građani znaju i odlučit će tko je uspješan, ima iskrene namjere, znanje i iskustvo, dodao je.

Premijer je ocijenio da su neke stvari morali raditi od nule i da su zemlju preuzeli u teškom trenutku.