branitelj zapalio suicid prosvjed

Hrvatski državljanin (rođen 1964.) jučer oko 22.35 zapalio se pred Ministarstvom branitelja u Savskoj ulici gdje se inače održava braniteljski prosvjed te je pri tome teže ozlijeđen i prevezen u Traumatološku bolnicu, potvrdila je zagrebačka policija.

Prema neslužbenim informacijama radi se o osobi koja nije bila sudionik prosvjeda već je tamo naknadno došla, polila se benzinom i zapalila. Očevici su prepričali da se muškarac dovezao taksijem, nakratko pozdravio okupljene branitelje oko vatre, a potom se iznenada polio benzinom i zapalio. Prije toga je navodno uzviknuo: “Sve za Hrvatsku! Drž’ te se!”

Muškarac je prevezen u Traumatološku bolnicu s teškim ozljedama. Kako se doznaje od dežurnog liječnika: 50-godišnjak je stabilno i izvan životne opasnosti.

Policija s obzirom da je očevid još u tijeku, nije mogla potvrditi njegov identitet i radi li se o hrvatskom branitelju. Neslužbeno se doznaje da je tom prigodom još jedna osoba lakše ozlijeđena pokušavajući pomoći osobi koja se zapalila i liječnička pomoć joj se pruža u KBC Zagreb.

Prema pisanju Večernjeg lista, prvi je zapaljenom branitelju priskočio Ilija Vučemilović, dopredsjednik Zbora gardijskih brigada, i ugasio vatru protupožarnim aparatom. U pomoć su nekoliko trenutaka kasnije pristigli i djelatnici Hitne pomoći koji su dežurali pred Ministarstvom zbog prosvjeda.

Večernji piše da je stradali branitelj iz Mikulića te je bio pripadnik 150. črnomerečke brigade, a kasnije i Tigrova. “On nije polusvijet, već naš branitelj. Bio je ovih dana ovdje s nama i ovo sad, više mu je bilo dosta”, rekao je jedan slavonski branitelj, pripadnik 3. gardijske brigade ‘Kune’.