murray đoković

U finalu velikog turnira u Montrealu Andy Murray je prekinuo niz od osam pobjeda Novaka Đokovića u njihovim dvobojima koji je trajao od finala Wimbledona 2013.

Britanac koji se trijumfom u Montrealu nakon dvije godine vratio na drugo mjesto pojedinačne ATP ljestvice prekinuo je još nekoliko nizova najboljeg tenisača svijeta. Prije ovog poraza Đoković je bio bez poraza na turnirima iz Masters 1000 serije u 2015. godini nanizavši 30 pobjeda.

Murray je prvi tenisač koji je Đokovića pobijedio u finalu nekog Masters 1000 turnira nakon Rogera Federera koji je to posljednji učinio u Cincinnatiju 2012. Od tada je srpski tenisač imao 12 uzastopnih pobjeda u finalima. Često je kolegine govore slušao iz drugog plana, a sada se na francuskom govornom području prvo ‘posuo pepelom’.

“Žao mi je što ne znam ništa reći na francuskom. Pogotovo kada je Novak prisutan”, počeo je Murray i okrenuo se Đokoviću: “Stvarno, u svakoj zemlji govoriš na njihovom jeziku. Čak i u Kini znaš nekoliko riječi… Zaista impresivno, skoro kao tvoj tenis. Svaka čast, ali sada ja izgledam loše”, šaljivo je otvorio Murray i otkrio kome ‘ide’ ovaj trofej.

“Prije nekoliko sati sam saznao da je moja trenerica Amelie Mauresmo rodila dječaka. Želim joj čestitati i posvetiti ovaj naslov. Ovo je za tebe Amelie”, rekao je Andy. (Hina)