Amerikanca DJ-a Fergusona (31) bolnica je obrisala s popisa osoba koje čekaju transplantaciju – jer nije cijepljen. Naime, 31-godišnjak treba novo srce, ali bolnica u Bostonu ostaje pri svojim stavovima i pri svojoj politici.

Bolnica Brigham and Women’s Hospital se oglasila priopćenjem. “S obzirom na nedostatak dostupnih organa, činimo sve što možemo kako bismo osigurali da pacijent koji dobije transplantirani organ ima najveće šanse za preživljavanje.”

Kako piše BBC, glasnogovornik bolnice rekao je da bolnica zahtijeva “cjepivo protiv koronavirusa i određeni stil života da bi se mogla stvoriti najbolja prilika za uspješnu operaciju i da bi se optimiziralo preživljavanje pacijenta nakon operacije s obzirom na to da je pacijentov imunološki sustav drastično potisnut”.

“Organa je malo, nećemo ih dijeliti nekome tko ima male šanse za život kada drugi koji su cijepljeni imaju veće šanse da prežive nakon operacije“, rekao je liječnik bolnice.

Njegova obitelj je sugerirala da je preslab da bi ga premjestili u drugu bolnicu i da mu “ponestaje vremena”. “Moj sin se bori prilično hrabro i ima integritet i principe u koje stvarno vjeruje i zbog toga ga još više poštujem”, rekao je otac David Ferguson.

“To je njegovo tijelo. To je njegov izbor”, poručili su.

Nije prvi put da se necijepljeni Amerikanci posljednjih tjedana suočavaju sa zdravstvenim preprekama. Ranije ovog mjeseca žena iz Minnesote tužila je svoju lokalnu bolnicu nakon što su liječnici pokušali maknuti njezina necijepljenog muža s respiratora na kojem je bio dva mjeseca.

Izvor: Sloboda.hr/Dnevnik.hr