wimbledon

Nick Kyrgios (20) ispao je u osmini finala Wimbledona od Richarda Gasqueta 5-7, 1-6, 7-6(7), 6-7(6), a za vrijeme meča šokirao je gledatelje svojim ponašanjem.

Mladi australski tenisač uoči meča je najavljivao kako čak može osvojiti treći grand slam sezone, no sjajni francuski tenisač ga je brzo spustio na zemlju.

Buduća zvijezda svjetskog tenisa zbog nemoći je u jednom trenutku izgubila živce i to nakon što je u drugom set bila na breaku zaostatka. Kyrgios je u jednom gemu jednostavno prestao vraćati servise Gasqueta čime je pokazao nepoštovanje prema suparniku i onima koji su platili ulaznicu za njihov susret.

Ta provokacija mu nije bila dovoljna nego je i na pauzi zatražio suca da mu dozvoli skinuti čarape. Nema sumnje da je zbog ovakvog bahatog ponašanja Kyrgios izgubio dosta simpatija, barem onih koji su u ponedjeljak uživo gledali meč.

Mladi tenisač sada je suočen s kaznom od 20 tisuća dolara, ali on sam je na novinskoj konferenciji opovrgnuo ‘tankiranje’.

‘Tenis zna biti frustrirajući sport. Nisam igrao onako kako misle, kada recimo gubite 4-0 i 40:0, sigurno ne idete sa svom snagom na sljedeću lopticu. Vidio sam i igrače koji su nakon što su dobili tijesno treći set i odmah bili break zaostataka u četvrtom jednostavno čuvali snagu za peti set’, pokušao se izvući Kyrgios iako njegova situacija na terenu nije bila takva.

‘Ovo boli. Nikada ne želite ispasti s grand slama. Osjećam da sam mogao napraviti više.’

Izvor: tportal