Karlovac, 30.11.2012 - Potpisivanje sporazuma o suradnji Gradske organizacije HDZ-a i HSS-a

Građanska inicijativa U ime obitelji optužila je glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića da širi neistine o članici njihova organizacijskog odbora Željki Markić.

Za više ovakvih članaka – klikni LIKE!

‘Na svojoj je Facebook stranici Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a, jučer prenio difamacijski tekst Željka Huljeva o članici Organizacijskoga odbora građanske inicijative U ime obitelji dr. Željki Markić, koji želi sugerirati kako je dr. Markić pisala lažirana izvješća o događajima nakon vojno redarstvene operacije Oluja. Lažne navode difamirajućeg teksta Ž. Huljeva, koji je objavljen još 13. rujna na Braniteljskom portalu, građanska inicijativa U ime obitelji je opovrgla istog dana, poslavši demantije i uredništvu Braniteljskog portala i novinaru Huljevu’, navode iz “U ime obitelji” u priopćenju.

Nakon toga, nastavljaju, Željko Huljev pismeno je pokušao zastrašiti dr. Markić prijetnjama da će objaviti nove krivotvorine i difamacije o njezinu privatnom životu i životu članova njezine obitelji, o čemu su obavijestili Državno odvjetništvo.

Difamcijska kampanja

‘Zgroženi smo činjenicom da se u samoj završnici prikupljanja potpisa za referendumsko izjašnjavanje o inicijativi ‘Birajmo zastupnike imenom i prezimenom’ u ovu difamacijsku kampanju uključio i glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, ponovo šireći javnim prostorom laži o dr. Markić koje su plasirane i opovrgnute još prije dva tjedna’, poručuju iz građanske inicijative UIO.

Cilj je omesti i zastrašiti birače

Smatraju da je cilj ove kampanje, koja podsjeća na difamacijske metode totalitarnih sustava, omesti i zastrašiti birače koji žele dati svoj potpis za raspisivanje referenduma o promjeni izbornog sustava. ‘Moramo primijetiti kako ovaj difamacijski scenarij podsjeća na kampanju plasiranja lažnih informacija o dr. Markić uoči prošloga referenduma. Jedina je razlika što su tad neistine kroz javni prostor prenosili Nenad Stazić, Milanka Opačić i drugi čelnici SDP-a, a sada to čini glavni tajnik HDZ-a’, poručili su iz U ime obitelji.

Izvor: Tportal
Foto: index.hr