milijan brkić ministar branitelja

Premda je od ostavke Mije Crnoje proteklo deset dana, funkcija ministra branitelja u vladi Tihomira Oreškovića i dalje je upražnjena. Očekivano, ova se odluka neće donositi naprečac jer se blamaža sa slučajem Crnoja ne smije ponoviti, piše Večernji list, koji tvrdi da će novi ministar branitelja biti glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić.

Izvori iz HDZ-a i braniteljske populacije kao najizglednijeg kandidata posljednjih dana spominju samo jedno ime: Milijana Brkića. U prilog toj tezi ide i podatak da je zamrznuo i svoj mandat u Saboru. “Ne mogu istodobno kvalitetno obavljati dvije funkcije, pogotovo što sam glavni tajnik najveće političke stranke u Hrvatskoj i u dogovoru s predsjednikom stranke, umjesto mene u Sabor će ići netko iz moje izborne jedinice. Ja sam operativac i da bi stranka mogla funkcionirati, odlučio sam tako”, objasnio je Brkić, dodajući da se maksimalno želi posvetiti stranci, no pritom nije želio potvrditi mogući ulazak u izvršnu vlast, javlja Večernji list.

Dobije li zeleno svjetlo premijera, braniteljska populacija takav bi izbor pozdravila, moglo se čuti posljednjih dana. Iza Brkića, kao hrvatskog branitelja, stoji ratni put pripadnika Specijalne jedinice policije zagrebačkih Alfi, s kojima je prošao sva ratišta i u borbenom sektoru MUP-a proveo 1966 dana.

Izvor: Sloboda.hr/Večernji