milijan_brkic_hdz

Tajnik HDZ-a Milijan Brkić jedan je od 18 diplomata Visoke policijske škole kojemu je danas poništen diplomski rad objavom u Narodnim novinama.

Naime, diplomski rad glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića od 10. lipnja 2011. – i službeno je poništen. Odluka o tome objavljena je u Narodnim novinama. Brkić je, dakle, na temelju prepisanog rada 2011. diplomirao na Visokoj policijskoj školi, što mu je omogućilo visoke funkcije u policiji.

“Diplomirao sam na osnovu materijala koje sam dobio od mentora. Diplomski rad branio sam pred tročlanim povjerenstvom, u kojem je bio i današnji dekan Visoke policijske škole i zanimljivo je kako on danas priča jedno, a bio je u tom povjerenstvu pa se nije oglasio da sam ja kompilirao ili falsificirao diplomski rad. Ovo je sve posljedica falsificiranja i protuzakonitog konstruiranja ekipe u MUP-u Ranka Ostojića”, rekao je Brkić gostujući na HRT-ovom Dnevniku 3.

Danas je u Narodnim novinama objavljen popis poništenih diploma Visoke policijske škole. Uz diplomu Milijana Brkića, poništeno je njih još 10. Radi se o diplomama Gorana Bočine, Zorana Đakovca, Krunoslava Kokića, Egona Lulića, Roberta Ljutića, Marka Matića, Marija Norca-Keve, Stipe Poljaka, Karmele Prše i Nikole Vukasa.

I šef osiguranja predsjednika Josipovića lažirao

Osim njima poništeno je i osam svjedodžbi stručnog prvostupnika izdanih od Visoke policijske škole u razdoblju od 2011. do 2012. među kojima i ona Silvija Toplaka, šefa osiguranja Predsjednika Republike Ive Josipovića. Na pitanje HRT-a o potvrdi, iz Ureda predsjednika rekli su kako Toplak korektno odrađuje posao te da je on djelatnik MUP-a i da o njemu odlučuje policija, a ne Josipović.

Autor: Sloboda.hr/HRT
Foto: HDZ