zoran-milanovic1

Predsjednik Vlade Zoran Milanović, koji je danas drugi put posjetio ugrožena područja u Vukovarsko-srijemskoj županiji, izjavio je večeras u Cerni da će država osigurati nove kuće svima koji su stradali u poplavama, te kako će zatražiti da se utvrdi postoji li odgovornost zašto mještani poplavljenih područja nisu prije evakuirani, prenosi HRT.

U pratnji ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i gospodarstva Ivana Vrdoljaka, u Cerni je obišao mještane Račinovaca, Rajeva Sela i Gunje, privremeno smještene u ceranskoj školskoj dvorani. Večeras će posjetiti i područje općine Vrbanja. Večeras će se u Županji održati i sjednica Županijskog stožera za zaštitu i spašavanje, a nazočiti bi joj trebao i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Premijer Milanović i jutros je obišao poplavom ugrožena područja u Slavoniji. Prvo je obišao savski nasip u Slavonskom Šamcu i izrazio zahvalnost svima koji su se priključili akciji utvrđivanja nasipa. Zahvaljujem svima onima koji rade svoj posao, a osobito građanima koji, iako ovo nije njihov posao, pokazuju solidarnost i zajedništvo, izjavio je premijer Milanović rekavši kako je država do sada učinila maksimum koji je mogla da se ovo područje rastereti.

Napomenuo je da je Hrvatska uputila pomoć i Srbiji i BiH za područja ugrožena poplavama. U pratnji premijera Zorana Milanovića koji se nakon Slavonskog Šamca uputio prema Županji su ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić koji je ocijenio da se na terenu čini sve ne bi li nasip na Savi izdržao nadiranje savskih voda čiji je vodostaj u hrvatskom dijelu Posavine već dosegnuo povijesni maksimum.

Izvor: HRT
Foto: sutra.ba