doboj poplava poplavljen srbi nož žica srebrenica

Poplave koje su pogodile Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu te Srbiju stvorile su visoku razinu solidarnosti između naroda koji žive u te tri države. Bez bolesnih aluzija na propalu bivšu Jugoslaviju, možemo slobodno utvrditi da tenzije između donedavno zaraćenih naroda nisu nikada bile manje u posljednih 20-ak godina. Mogli smo vidjeti neuobičajene prizore gdje Hrvati i Bošnjaci pomažu Srbima u nevolji, ali i obratno.

No, sljedeća šokantna priča mnoge će ostaviti bez komentara. Naime, jedan bošnjački student iz Tuzle dragovoljno je došao u Doboj pomoći tamošnjim žrtvama poplave i doživio nevjerojatno niski i neljudski ispad od strane pojedinih Srba. O kakvom se ispadu radi, pročitajte u ispovijesti samog bošnjačkog studenta koji je svoju priču poslao portalu Saff:

“Ja sam Škiljo Muamer, student medicine iz Tuzle. Želio bih s čitateljima Saffa podijeliti jedno grozno iskustvo koje se dogodilo 20. svibnja na akciji čišćenja u Doboju. Prije toga, želim naglasiti da Dobojlije nemaju ništa s ovime i da su nas ljudski primili, pohvalili i nakon ovog besmislenog događaja, očigledno zgroženi kao i mi, ispričali i po ko zna koliko puta zamolili za oprost u ime onih koji su pravili probleme. Znači i dalje apeliram u ime Dobojlija za svaki vid pomoći!!!

U utorak, 20. svibnja, organizacija “BILD” organizirala je prijevoz na radnu akciju u Doboj. Odmah po dolasku, točnije oko 11:30 sati, uz veliki elan počeli smo čistiti prostorije laboratorije koje su u sklopu kompleksa “Doma Zdravlja Doboj”. Poslijepodne, negdje oko 15 sati, prošao sam pored jedne grupice mladića, koji su nosili vojne uniforme sa amblemom Republike Srpske na ramenima. Kasnije smo saznali da je riječ o mladićima iz Trebinja.

Za više ovakvih članaka klikni LIKE!

Ničim izazvani s moje strane počeli su mi dobacivati provokativne uvrede na religijskoj osnovi. Nažalost, bili su uporni u provokacijama. Također, kasnije sam saznao, i druge moje kolege su vrijeđali na sličan način. Obzirom da sam shvatio da bi uvredljivo ponašanje mladića u vojnim uniformama sa amblemom RS-a moglo izazvati neželjene posljedice, obratio sam se organizatoru akcije gospodinu Crissu i zamolio ga da reagira. Criss je otišao do tih mladića i zamolio ih da prestanu sa vrijeđanjima i da pokažu poštovanje prema ljudima koji su došli iskreno pomoći građanima Doboja. Crissovo obraćanje je iznerviralo spomenute mladiće, nakon čega su počeli još više vrijeđati, galamiti, a na kraju su i fizički pokušali se obračunati s gospodinom Crissom.

doboj poplava potop

Na svu sreću, tu se zatekao policajac koji je odmah pozvao pojačanje. Grupa policajaca pokušala je dovesti te srpske nacionaliste pod kontrolu. Nažalost, većina njih su i dalje vrijeđali, psovali i urlali preko ograde tarase dok je naša grupa bila udaljena od njih nekih četrdeset metara.

Vidjevši da tu nema konstruktivne priče niti pregovora s ljudima zatrovanim velikosrpskim idealima, policajci su odlučili ih deportrati na sigurno, odnosno da “radno mjesto” vrate u prvobitno stanje. Dok su se ukrcavali u kamion (prikolicu), neki su nam prilazili bliže da bi ih što bolje razumjeli, kako nam prijete, psuju i vrijeđaju (sa permanentno dignuta “tri prsta”), dok je jedan svukao hlače i psovao sve što mu je padalo na pamet.

Uposlenice Doma zdravlja bili su podijeljeni u reakciji na ovaj događaj. Jedan dio je umjereno osuđivao ponašanje grupe srpskih mladića, a drugi dio je opravdao iste. Sve se na kraju završilo time da se pun kamion “NEBESKOG NARODA” udaljio sa mjesta događaja uz uzvike, u horu: “NOŽ, ŽICA, SREBRENICA”, što je trajalo sve dok su prolazili kroz grad.

Načelnik Doboja Obren Petrović bio je šokiran ponašanjem spomenutih maloumnika iz Trebinja. Istog dana, oko 22h, načelnik Petrović je pozvao mene i još par momaka u svoj ured i osobno se ispričao.” – stoji u ovom šokantnoj ispovijesti.

Autor: Sloboda.hr

Čitajte još:
>>> Nevjerojatno! Pogledajte kako voda potapa Doboj u samo šest minuta!
>>> Ova barijera protiv poplava mogla bi spasiti mnoge ljude i gradove!