marko tunjić bbb bad blue boys

Pravosudnim policajcima remetinečkog zatvora nakon dvotjednog bijega predao se Marko Tunjić (28), osumnjičeni za pokušaj ubojstva Miroslava Turkovića i Filipa Šostarke, pripadnika „antimamićevske“ skupine navijača, javlja Večernji list.

On je prije dva tjedna, u noći na subotu u sačekuši u zagrebačkom Retkovcu iz pištolja ispalio četiri hica u kombi u kojemu su bila šestorica pripadnika frakcije Bad Blue Boysa koja želi Mamićev odlazak iz Dinama. Meta je navodno bio Danijel Hrnjak, neformalni vođa antimamićevaca, ali Tunjić je na kraju ranio dvojicu njegovih prijatelja. Turkovića je pogodio u trbuh i potkoljenicu, a njegova prijatelja Šostarku u stražnjicu.

Otad je policija tragala za Tunjićem, a DORH je zatražio istražni pritvor koji je prihvaćen. Navodno su s njime i pregovarali o mogućoj predaji koja se na kraju i dogodila. Zbog sumnji tužiteljstva da je akcija pomno planirana, mjere opreza zatražili su i za Tunjićeva prijatelja, Tibora Ć. kojega sumnjiče za neprijavljivanje pokušaja ubojstva. Nakon saslušanja prošloga četvrtka, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda zatražene mjere opreza nije prihvatio te je Tibora Ć. pustio da se brani sa slobode.