marine le pen cnn clinton

Čelnica francuske nacionalističke stranke Nacionalni front (FN) Marine Le Pen usporedila se u srijedu navečer s američkim republikanskim predsjedničkim kandidatom Donaldom Trumpom upozorivši kako bi demokratska kandidatkinja Hillary Clinton u slučaju da pobijedi na predstojećim izborima svijetu mogla dovesti nove nestabilnosti.

“Za Francusku sve je bolje nego Hillary Clinton. Baš sve osim Hillary Clinton. Hillary Clinton znači rat. Hillary Clinton znači razaranja. Ona znači nestabilnost”, izjavila je Marine Le Pen jučer u razgovoru za CNN.

Čelnica FN-a je pritom sebe usporedila s Donaldom Trumpom naglasivši kako imaju sličan karakter kada je u pitanju neovisno promišljanje.

“Slični smo jer nismo dio establišmenta ni dio sustava, a ne ovisimo ni o kome i ni primamo naredbe ni od koga”, izjavila je Le Pen.

Podsjetimo, Le Pen je u svibnju proglasila Hillary Clinton opasnom kandidatkinjom upozorivši kako bi svijet mogao potonuti u kaos ako ona pobijedi na predstojećim američkim predsjedničkim izborima.

Izvor: Sloboda.hr/tportal
Foto: Snimka zaslona