gordan maras sdp vojni rok

Nakon službene potvrde izbora Oreškovića za mandatara, službene reakcije koalicije Hrvatska raste još uvijek nema. No, na društvenim mrežama bilo je moguće vidjeti reakcije osoba iz SDP-a i HNS-a.

SDP-ov ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras na Facebooku se oglasio i osvrnuo na aktualnu političku situaciju. Maras nije krio ogorčenost, a poslao je i poruku čelniku Mosta Boži Petrovu.

“Izbori ne smiju biti ukradeni, birači moraju znati za što glasaju. Birači u Hrvatskoj, a posebno MOST nezavisnih lista nisu glasali da Karamarko na ovaj način uđe u vladu. Ovako kako je sada ispada da je Stipe Petrina bio u pravu. Birači također moraju znati tko je na koga vršio pritisak. Pitaju se tko je na Božo Petrov vršio pritisak da bez ijednog razloga otrči HDZ-u? Svi smo mu se htjeli potpisati u ponedjeljak da bude mandatar, a on to nije htio. Sve smo dogovorili, a on se predomislio. Zbog čega? Građani to moraju znati. Zbog čega svi imaju dojam da je Karamarko sve to unaprijed znao? Želimo li europsku državu ili povratak u mrak? Božo zapamti, oteto prokleto. Ne moram više nikad biti ministar niti zastupnik, ali protiv nepravde, netransparentnosti i crnila ću se uvijek boriti. Za Hrvatsku i njezine građane.”

Čelnica HNS-a Vesna Pusić također se obratila putem društvenih mreža: “U ovom trenutku imamo mandatara, ja sam ga imala prilike upoznati, čini mi se pristojan, ali nema nikakvu poveznicu s ovim izborima, građani ga nisu izabrali.”

“Imamo situaciju koju imamo i Božu koji je ukrao Božić!”, rekla je ogorčena Pusić preko Facebooka.

Izvor: Sloboda.hr/Facebook/Narod.hr