braća mamić zdravko zoran dinamo remetinec

Sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Erna Dražančić odredila je braći Mamić istražni zatvor bez prava na jamčevinu i oni su odmah prebačeni u zatvor u Remetincu. Čelnici Dinama izvršni predsjednik Zdravko Mamić i njegov brat trener Zoran Mamić tamo će boraviti idućih 30 dana. Odvjetnici su najavili žalbu.

Mamići su poslani u zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela, a odbijena im je jamčevina od 20 milijuna kuna u nekretninama.

Pred sudom je bio i Stojan Mamić, brat Zdravka i Zorana. Došao im je dati potporu. Kaže da bi za njih dao dušu i tijelo, a nadao se da će ih vidjeti. No, morat će im u posjetu u zatvor Remetinec.

Već prethodnu noć braća Mamić proveli su lišeni slobode u pritvoru na zagrebačkim Oranicama. Nakon što su ih jučer ispitali istražitelji USKOK-a, zatražili su za njih istražni zatvor. Tijekom istrage planira se ispitati 20-ak svjedoka.

Dinamo se čudi odluci suda

“Radi se o neutemeljenoj i čudnoj odluci jer se Zdravka i Zorana Mamića tereti za djela koja su se dogodila prije više godina pa je zaista bespredmetno razgovarati o bilo kakvom mogućem utjecaju na svjedoke. Ipak, teško je reći da su odluka suda i zahtjev USKOK-a bili iznenađenje. O svemu ostalome te sljedećim koracima klub će izvijestiti putem službene stranice tijekom današnjeg dana”, priopćenje je kojim se oglasio klub Dinamo na svojim internetskim stranicama.