majka udžbenici škola

Iako je zamijenio najgoreg ministra u hrvatskoj povijesti Željka Jovanovića, novi ministar Vedran Mornar nije do sada uspio riješiti niti jedan problem Jovanovićeve bahate i besćutne vladavine. Jedan od mnogih takvih problema su i novi školski udžebnici.

“Ako ne budem djeci mogla kupiti knjige i platiti prijevoz, morat ću ih ispisati iz škole”, počinje svoju priču Nevenka Vuzem, majka četvero djece, iz Ruševa pored Čaglina, prenosi 034portal.hr.

“Josipa ide u četvrti razred, hotelijersko-turistički smjer, Mirna će sad u prvi srednje, a blizanci Stjepan i Karolina od jeseni će u osmi razred. Dosadašnjih smo godina nabavljali polovne knjige i nekako sam uspijevala izgurati. Sad su sve knjige nove, koštaju oko šest tisuća kuna, a novca nemam”, nastavlja Nevenka.

Samohrana je majka i već godinama se, tvrdi, s bivšim suprugom nateže po sudovima oko alimentacije. Unatoč tome što je u travnju završila za njegovateljicu, posla nema. Trenutačno radi mjesec dana na zamjeni kao čistačica četiri sata dnevno u čaglinskoj školi, ali i taj će novac otići za ovrhu HRT-u za pretplatu koju nema otkud plaćati.

“Ostala sam i bez 2.650 kuna socijalne pomoći jer na sebi imam auto. To je stari Kadett kojem u rujnu izlazi registracija, a ne može proći ni tehnički pregled. Pokraj četvero djece auto mi je potreban. Treba ih, ako ništa drugo, voziti liječniku. Imam samo 2.200 kuna dječjeg doplatka, plaćam 300 kuna stan u Čaglinu, plus režije. Ako poskupi školski prijevoz, morat ću djecu ispisati iz škole jer, jednostavno, novca nemam”, očajna je Nevenka.

Klikni LIKE ako si za što brži odlazak nesposobne Milanovićeve vlade!

Dodaje da je najstarija kćer ostvarila pravo na stipendiju jer je bivši suprug hrvatski branitelj, no stipendija još nije uplaćena i moguće je da će to biti tek u prosincu. Pravo na besplatne knjige nemaju.

Kakva – takva utjeha joj je to što su joj u školi rekli da prvih mjesec dana djeca mogu biti bez školskih knjiga. Nada se da će dotad nešto riješiti.

Apelira na institucije da joj pomognu jer će u protivnom njezina djeca, svjesni situacije u kojoj se nalaze, morati prekinuti školovanje.