linic-123-zatvor

U jeku sukoba u Vladi između premijera Zorana Milanovića i ministra financija Slavka Linića današnji Jutarnji list objavljuje četiri dokumenta prema kojima je Linić osobno donio i potpisao odluku na temelju koje je Ministarstvo financija izgubilo najmanje šest milijuna kuna, a ukupna šteta mogla bi se popeti i do 27 milijuna kuna.

Riječ je o slučaju kupnje zemljišta drvoprerađivačke industrije Spačva iz Vinkovaca za 33 milijuna kuna, iako je navodno vrijedilo samo 6. Tako je stavljen potpis na odluku kojom se porezni dug te tvrtke podmirio zemljištem.

Zbog toga je, navodno, u Vladi pokrenuta interna istraga, a uskoro bi se, kako piše Jutarnji, mogla uključiti policija i Državno odvjetništvo.

Prvi je reagirao Linićev stranački kolega i župan Zlatko Komadina. Evo što je Komadina odgovorio na pitanje – je li premijer krenuo u konačni boj s ministrom Linićem: Znakovito je da se dosta toga kroz tjedne ponavlja, uvijek nešto novo, ali ja sam za to ako ima prljavog veša prvo treba utvrditi da li je prljav, a to utvrđuju nadležna tijela i organi, a veš političke odgovornosti se pere u kući, a ne po medijima, rekao je Komadina.

Je li Slavko Linić napokon na putu prema zatvoru? Svoje mišljenje nam ostavite u komentarima ispod.

Autor: Sloboda.hr/HRT
Foto: Sloboda.hr (fotomontaža)