Leon Lučić priveden je u četvrtak na Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu gdje su ga dočekali i brojni novinari. Nakon izlaska iz policijske marice Lučić nije bio sretan kad je vidio medije, te je odmah na izlasku iz vozila viknuo:

“Što je bando destruktivna, mamu vam je**m!!”, piše 24 sata.

Policija ga je uzela ispod ruke i preko parkirališta su krenuli u zgradu odvjetništva, a na putu do ulaza Lučić je pljunuo prema novinarima, na što ga je policija potezom rukama upozorila i požurila prema ulazu skupa s pritvorenikom.

Podsjećamo, na nadvožnjaku autoceste kod Draganića 10. siječnja 2020. zaprešićki poduzetnik M. D. i njegov prijatelj, bivši MMA borac Marko Šintić (38), susreli su se s dvojicom naoružanih iznuđivača, jedan od njih bio je Leon Lučić, bivši policijski inspektor i zvijezda serije ‘Krim tim 2’. S njim je, kako policija sumnja, bio i aktivni specijalac ATJ Lučko Andrija Vrhovec, kojeg su Šintić i M. D. na prepoznavanju prepoznali sa 100-postotnom sigurnošću kao drugog napadača. Sudac istrage odredio je Vrhovcu mjesec dana pritvora. Obojica su osumnjičena za kazneno djelo iznude u pokušaju, a Lučić dodatno i za kazneno djelo teške tjelesne ozljede. 

Vrhovac je udaljen iz službe i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti, te je predan pritvorskom nadzorniku.

Lučić je nakon pokušaja iznuđivanja teško ozlijeđen. Bio je Lučić u induciranoj komi s ozbiljnim ozljedama glave i u životnoj opasnosti, ali stanje mu se poboljšalo.