Doktor Gordan Lauc u najnovijoj objavi iznio je podatke o zaradi farmaceutskih kompanija na prodaji cjepiva te dao svoj komentar. Objavu prenosimo u cjelosti:

“Ako vas zanima zašto se sve više donose potpuno sumanute odluke kojima se na cijepljenje prisiljavaju djeca, mladi, ili oni koji su prethodno preboljeli covid, razlog je vrlo jasan – novac. Jako puno novca.

Samo Pfizer je prošle godine zaradio oko 36 milijardi dolara od cjepiva za covid-19. Profitna marža je naravno poslovna tajna, no prema javnim izvorima kreće se negdje između 82 i 96%. Troškove istraživanja i razvoja su već davno vratili, tako da je trošak prodaje i marketinga jedino što sada smanjuje profit. A strateški usmjeren novac naravno može povećati prodaju, posebice kada ste još pedesetih godina prošlog stoljeća jedan od prvih ureda otvorili u Panami (i još ste firma koja ima sudski dokazanu kriminalnu prošlost potplaćivanja, uključujući čak i malu Hrvatsku – googlajte vijesti od prije 10 godina).

U Hrvatskoj s 10.000 kuna možete „kupiti“ župana, a s nekoliko desetaka tisuća eura možete opremiti vikendicu na Mrežnici i imati direktni megafon u vrhu medija. Što mislite koliko se toga može „kupiti“ za nekoliko milijardi dolara? A zašto ne uložiti nekoliko milijardi, ako će već ove godine povrat biti nekoliko desetaka milijardi…

Svi oni koji promoviraju besmislena cijepljenja (naglašavam “besmislena”, jer starije i rizične svakako treba cijepiti – besmisleno je cijepiti zdravu djecu, mlade i oni koji su prethodno preboljeli COVID-19) su ili lobisti pandemijske mafije, ili naivno „topovsko meso“ koje je pandemijski marketing gurnuo u prvi plan. Isto je i sa masovnim besmislenim testiranjima, covid-potvrdama za bilo što osim prelaska granice, i drugim glupostima. Sve to pokreće samo želja za osobnim profitom (ili glupost).

Nažalost radi profita pandemijske mafije pojedinci su spremni žrtvovati i budućnost naše djece i mladih. To je zločin protiv čovječnosti za koji će morati odgovarati, na ovaj, ili onaj način.”

Izvor: Sloboda.hr